National

FARA GAZE DE SIST LA BAILE FELIX

Publicat: 10 aug. 2013

FARA GAZE DE SIST LA BAILE FELIX – este mesajul transmis de Lucian Popus, primarul comunei Sinmartin, localitate ce administreaza Baile Felix. Acesta spune ca o exploatare in zona ar distruge turismul.

„Daca astazi statiunea este ocupata in proportie de 100%, am dori s-o mentinem tot asa. Indiferent de explorare sau exploatare, ii sperie pe turisti. Noi dorim sa mentinem Baile Felix curate. E o rezervatie naturala aici, Lacul cu nuferi.

Poate fi si rezervatie naturala, si exploatari de gaze? Nu mi se pare normal si nici oamenilor din comuna noastra nu li se pare normal”, a spus primarul, in cadrul unei Editii speciale, la Realitatea TV.

Popus este de parere ca o exploatare a gazelor de sist in zona Baile Felix ar distruge turismul.

„Eu in cursul lunii iulie am fost la Guvern si am depus inca o petitie pentru a se interzice explorarea, exploatarea gazelor de sist. Cetatenii comunei au ca sursa de venit principala turismul. Noi suntem pe o panza de apa geotermala unica in Europa.

Nu dorim sa fie distrusa munca si truda acestor oameni care de-a lungul multor generatii au realizat ce avem azi. O exploatare ar distruge tot ce au cladit cei dinaintea noastra. Este inuman, este indamisibil ca aceasta poluare sa aiba loc in Baile Felix.

Nu ne-ar conveni ca aceste rezervatii naturale sa dispara. Mai mult, nu ne convine sa fie amplasate utilaje pe raza comunei Sanmartin pentru ca in acel moment ar disparea turistii din statiune”, a mai spus Popus.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu