News Flash:

Fara restrictii la Renta Viagera

15 Mai 2007
884 Vizualizari | 0 Comentarii
Persoanele cu vasta de peste 62 de ani pot beneficia de Renta Viagera, indiferent de cetatenie. Noile prevederi legale permit posesorilor de terenuri agricole in varsta care arendeaza sau instraineaza aceste terenuri sa beneficieze de renta viagera. Conform unui comunicat al Agentiei Domeniilor Statului, Renta Viagera agricola s-a modificat. Modificarile survenite in baza ordinului comun al Ministerului Agriculturii si Ministerului Economiei si Finantelor se refera la ridicarea restrictiilor privind cetatenia, putand beneficia de renta viagera agricola toate persoanele fizice care au varsta de peste 62 de ani si care detin in proprietate pana la 10 hectare teren cu destinatie agricola situat in extravilan, care instraineaza prin acte sau arendeaza terenurile cu destinatie agricola din extravilan.

Noile prevederi elimina dovada intabularii pe noul proprietar, in cazul vanzarii terenului, fapt ce reduce durata intocmirii dosarului. Beneficiarii rentei viagere agricole vor putea ramane proprietari pe o suprafata de teren cu destinatie agricola, situata in extravilan, de pana la 0,5 hectare pentru folosinta personala. O alta modificare vizeaza aspectul legat de cuantumul rentei, in cazul in care terenul ce face obiectul contractului de arendare, este instrainat in perioada de valabilitate a contractului de arendare, iar rentierul beneficiaza de o renta de 50 Euro pe hectar in fiecare an. Renta de 50 Euro se va calcula si datora de la data incheierii, respectiv a intrarii in vigoare a contractului de arendare, urmand ca de la data instrainarii terenului rentierul sa beneficieze de renta viagera agricola de 100 Euro pentru fiecare hectar, anual. O facilitate importanta o prezinta posibilitatea depunerii dosarului de inscriere la orice birou judetean, indiferent de locul de domiciliu.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1479 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016288 (s)