Magazin

Farmaciile Ropharma – Cum să îţi creşti imunitatea acasă

Publicat: 24 apr. 2020

Vremurile pe care le trăim și autoizolarea recomandată pentru evitarea contaminării cu noul virus ce a stârnit panică în rândul populației ne pune la grea încercare sistemul imunitar din cauza faptului că suntem tentați să adoptăm un stil de viață sedentar. Totuși, de ce este important să avem un sistem imunitar ridicat? Ei bine, sistemul imunitar stă la baza bunei funcționări a organismului nostru, dar pentru ca acesta să rămână în picioare este necesar să fim atenți să ne menținem starea de calm, să adoptăm o dietă bazată pe fructe și legume și să nu uităm să facem măcar 30 de minute de mișcare.

Ce alimente sunt recomandate pentru creșterea imunității?

  • Kiwi este cel mai bogat fruct în vitaminca C și are un efect antioxidant cu o creștere a rezistenței la îmbolnăvire.
  • Peștele gras este bogat în acizi grași esențiali ce stimulează procesele imunitare.
  • Ardeiul gras conține cantități mari de antioxidanți care protejează celulele împotriva modificărilor nocive produse de radicalii liberi.
  • Semințele de floarea soarelui conțin acizi grași ce întăresc sistemul imunitar.
  • Fructele de pădure, căpșunele și zmeura, conțin vitamina C și alți antioxidanți ce înăresc sistemul imunitar.
  • Usturoiul și ceapa stimulează activitatea limfocitelor și cresc rezistența la îmbolnăvire
  • Carnea roșie este o sursă bogată de proteină și minerale de care sistemul imunitar se folosește pentru      a-și crește funcționalitatea.
  • Ouăle sunt o altă sursă de proteine de cea mai înaltă calitate
  • Iaurtul probiotic și produsele lactate acide cresc intensitatea de răspuns imun la o serie de bacterii și viruși.
  • Ceaiul verde, datorită conținutului de L-theină este capabil să crească de până la cinci ori capacitatea de adaptare a organismului

Asigură-te că incluzi în dieta ta aceste alimente, alături de supliemente alimentare care îmbunătățesc sistemul imunitar și asigură-te că în caz de răceală sau gripă corpul tău va fi pregătit să lupte.

De asemenea, încearcă să îți introduci în noul program măcar 30 de minute de sport, chiar și curățenia din casă se poate contoriza ca luptă împotriva caloriilor. Pe internet cu siguranță vei găsi exerciții pe care să le poți face în interiorul locuinței tale.

Adoptă o dietă echilibrată și oferă-i corpului tău atenția de care are nevoie în această perioadă. Bea apă, fă sport și mănâncă cu moderație, iar sistemul tău imunitar va răsunde pozitiv la acești stimuli.

Cu mai multe sfaturi pentru sănătatea și starea ta de bine te așteptăm în Farmaciile Ropharma și pe www.ropharma.ro. Suntem întotdeauna alături de tine cand ai nevoie de un produs, de părerea unui specialist sau de îndrumarea unui prieten.

 
Adauga un comentariu