Sanatate

Farmaciile Ropharma – Estrofit si menopauza

Publicat: 20 sept. 2022

Odată cu trecerea anilor, femeile încep să se gândească din ce în ce mai des asupra momentului când vor trebui să se confrunte cu simptomele menopauzei. Trebuie să menționăm încă de la început că, menopauza nu este o modificare ce se produce peste noapte. Aceasta evoluează treptat, iar o pacientă va trece în total prin 3 etape: etapa premestruală, etapa perimenstruală, etapa menopauzei.

Ultima etapă reprezintă apogeul simptomatologic al acestor schimbări fiziologice. Simptomele sunt mult mai diverse și pot varia. De la dureri articulare și musculare, până la bufeuri, incontinență urinară, disconfort în zona vaginului sau grețuri. Simptomele sunt mult mai diverse și vom dedica un întreg articol acestui subiect.

Estrofit este un supliment alimentar, adjuvant în prevenirea și ameliorarea simptomelor asociate menopauzei. Acesta conține un complex de 5 ingrediente cu rol estrogenic, tonic și antioxidant. De asemenea, prin compoziția sa, acesta oferă pacientelor și o stare de liniște, fiind benefic și în insomniile asociate cu această etapă biologică.

Ingredientele conținute de către acest produs au fost alese în așa fel încât să aducă mai multe beneficii asupra organismului. Prin acest lucru ne referim la faptul că, ingredientele conținute pot ameliora și preveni majoritatea simptomelor asociate menopauzei.

În cele ce urmează, vă vom oferi o prezentare detaliată asupra tutorul ingredientelor conținute. De asemenea, vom acoperi și modul optim de administrare, dar și efectele adverse pe care acest supliment le-ar putea aduce asupra organismului.

a.Extract de semințe de soia

Semințele de soia reprezintă unul dintre cele mai bune alimente atunci când vine vorba despre proteine și vitamine, mai ales dacă doriți să adoptați o dietă (majoritar) vegetariană. Aceste semințe conțin de asemenea și minerale, printre care amintim: fier și cupru, vitaminele: K, B6, C, mangan, seleniu, calciu și magneziu, antioxidanți.

Toate aceste elemente din compoziția semințelor de soia ajută în prevenirea a numeroase afecțiuni, și nu doar asociate menopauzei, printre care amintim:

-Afecțiuni cardio vasculare: Extractul de semințe de soia conține grăsimi nesaturate, fapt ce ajută în reducerea colesterolului rău (HDL). Acest lucru va facilitate o mai bună circulație la nivel cardio-vascular.

-Îmbunătățește nivelul de oxigen: Prin conținutul ridicat de minerale, mai exact fier și cupru, soia ajută în formare de noi celule roșii, acestea fiind esențiale pentru transportul de oxigen în tot organismul.

-Menține sănătatea sistemului osos: În compoziția sa chimică se află minerale precum: calciu, magneziu, zinc și seleniu. Toate aceste mențin sănătatea sistemului osos, fiind recomandate pentru prevenirea și ameliorarea durerilor osteo-articular asociate menopauzei.

-Menține sănătatea sistemului reproducător: În ceea ce privește acțiunea directă asupra menopauzei, soia conține un compus numit „izoflavon”. Acesta face parte din clasa izoflavonoidelor și se caracterizează prin faptul că aparține fitoestrogenilor.  Fitoestrogenul este un tip de estrogen regăsit natural în alimentele de natură vegetală. Acesta este folosit ca o terapie alternativă pentru reglarea hormonală.

Acest tip de terapie se folosește doar în scop de prevenție, ca adjuvant. Aducem în vedere că acesta nu înlocuiește formele standard de tratare hormonală cu estrogen sau progesteron.

b.Extract de conuri de hamei

Principalele beneficii ale extractului de conuri de hamei se regăsesc în reglarea somnului, în acțiunile sale estrogenice, dar și în calitățile sale antibacteriene.

Mai exact, compușii care aduc beneficii asupra organismului sunt:

-Acizii amari: aceștia joacă un rol sedativ, fiind eficienți în combaterea insomniilor. De asemenea, împreună cu xanthohumol-ul, se formează un efect antibacterian, fiind eficient și în combaterea infecțiilor urinare.

-8-prenilnaringenin: Acesta este un compus izomerizat din isoxanthohumol, iar principalul său beneficiu asupra organismului este de a ameliora simptomele apărute de pe urma deficitului de estrogen (bufeuri, transpirație, insomnii). De menționat că acest compus acționează asupra receptorilor ERα și ERβ.

-Compuși flavonici: Conurile de hamei conțin doi compuși flavonici, mai exact kaemferolul şi quercitinul, aceștia având un rol antioxidant în organism. Mai concret, acești compuși împiedică degradarea celulară produsă de factorii nocivi din mediul exterior.

c.Extract de trifoi roșu

Asemeni extractului de semințe de soia, părțile aeriene ale trifoiului rosu aduc, prin extracție, o gamă largă de compuși benefici organismului în perioada menopauzei, dar și în perioadele de tratare preventivă.

Spre deosebire de hamei, trifoiul roșu mai conține tiamină și niacină, cunoscut în termeni generali drept vitamina B. Această vitamină ajută în combaterea afecțiunilor psihice și cardio-vasculare. Studiile arată cu un consum adecvat al vitaminei C poate reduce riscul unui AVC cu până la 24%.

d.Passiflora Incarnata (Floarea Pasiunii)

Floare pasiunii nu este similară cu fructul pasiuni. Aceasta se folosește ca supliment alimentar în ameliorare simptomelor menstruale și în combaterea anxietății sau al insomniilor. În compoziția acesteia, găsim compuși precum: Polifenoli (cu efect antibacterian), Favonoide (cu efect antioxidant), Tirozină (cu rol în menținerea funcțiilor cognitive).

Pe lângă toți acești compuși, floarea pasiunii mai are și un efect antiinflamator, reducând durerile osteo-articulare.

e.Valeriana

Valeriana este cel mai complex ingredient al suplimentului alimentar Estrofit. Aceasta conține o gamă largă de vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K), compuși alcaloizi cu rol antiinflamator și antibacterian, dar și Omega 3. Pe lângă acestea, valeriana mai conține și o parte dintre compușii menționați mai sus, cum ar fi minerale: fier, calciu, magneziu potasiu.

Fiind un supliment alimentar cu rol adjuvant, efectele acestuia se vor resimți după o perioadă de administrare de 4, până la 6 luni. Administrarea presupune un singur comprimat pe zi, de recomandat dimineața cu un pahar de apă. Primele efecte asupra organismului se vor resimți după numai 6-8 săptămâni de tratament. Cu toate aceste, înainte de a începe să luați Estrofit, solicitați părerea unui medic specialist.

Estrofit este un supliment alimentar, cititi cu atentie informatiile de pe ambalaj si prospect.

Estrofit este disponibil in farmaciile Ropharma si pe www.ropharma.ro.
Adauga un comentariu