Stiri medicale

Farmaciile Ropharma – Vitaminele necesare pentru fiecare varsta

Publicat: 31 ian. 2019

Avem nevoiede vitamine din cea mai fragedă copilărie și până la bătrânețe. Unele ajută la creștere, altele la consolidarea oaselor, există vitamine care ajută dezvoltarea sarcinii la gravide, așa cum există altele pentru menținerea funcțiilor vitale ale organismului la vârste înaintate.

Fiecare vârstă are nevoile ei, fiecare alegere pe care o facem se cere susținută cu toate mijloacele.

Grija pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor începe chiar înainte de nașterea lor, prin asigurarea alimentației variate a mamei, plus câteva suplimente alimentare specifice. Este vitală în acest caz administrarea vitaminei B9 (cunoscută cu denumirea de acid folic), necesară mai ales cu câteva luni înainte ca ea să rămână însărcinată. Beneficiile sunt majore, spun specialiștii, pentru că asigură o dezvoltare normală a copilului și previne anumite defecte congenitale cum ar fi spina bifida sau malformațiile faciale. În plus, viitoarele mămici au nevoie de cantități sporite de vitamina B6, C și D.

Bebelușii au nevoie de vitamina D, esențială asimilării calciului. Este vitamina soarelui, dar este furnizată și de alimentația specifică. Ne amintim cu toții de uleiul de pește pe care de voie, de nevoie, îl consumam în copilărie. Ei bine, acesta are inclusiv rolul de a furniza o cantitate optimă de vitamina D. Este important ca cei mici să consume pește gras, lactate și, mai ales, multe fructe și legume, pentru un nivel optim de vitamina C.

În ceea ce îi privește pe adulți, aceștia trebuie să ia din timp măsuri de prevenire a procesului prematur de îmbătrânire. Un rol decisiv îl au în acest sens vitaminele A și E. De asemenea, organismul are nevoie în această etapă de un aport crescut de vitamine din gama B, care, alături de vitamina C, au rolul de stimulare a producerii de globule roșii și de protejare a sistemului cardiovascular. Înalimentație, toate acestea se regăsesc încereale, legume verzi și fructe, mai ales citrice. Cei care fumează și cei care țin diete drastice trebuie să asimileze cantități mai mari din vitaminele B și C.

După vârsta de 50 de ani, organismul are din nou nevoie de cantități mai mari de vitamina D, necesară mai ales menținerii densității osoase, dar și prevenirii unui mare număr de afecțiuni. Odată cu înaintarea învârstă, scade capacitatea de asimilarea acestei substanțe, motiv pentru care specialiștii le recomandă adesea vârstnicilor să ia suplimente alimentare speciale. Vitamina D atenuează durerile osoase și musculare și întărește sistemul imunitar. Vitaminele B6, B9 și B12 au, de asemenea, un rol important în alimentația celor aflați în această etapă a vieții, mai ales că pot să prevină riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare.

Pentru mai multe sfaturi și recomandări specifice, în funcție de necesitățile și vârsta fiecărui pacient, specialiștii noștri vă așteaptă cu drag în farmaciile Ropharma!loading...

Adauga un comentariu