Vocea farmacistului

Farmacistii Ropharma va recomanda: Estrofit – Adjuvant in tulburarile de menopauza

Publicat: 22 mart. 2017

Menopauza se instalează între 40 şi 55 de ani. În România, vârsta medie de apariţie a menopauzei este de 49 de ani. Când apare înainte de 40 de ani, menopauza poate fi considerată precoce, iar după 55 de ani, tardivă.

Organizația Mondială a Sănătății consideră că o femeie a ajuns la menopauză atunci când ea a avut 12 luni consecutive fără menstruație. Din punct de vedere fiziologic, menopauza se caracterizează printr-o deficienţă permanentă şi ireversibilă de hormoni estrogeni.

Menopauza a fost adesea denumită "schimbarea vieții” deoarece defineşte o întreagă etapă biologică din viaţa femeii, marcată de declinul funcţiilor genitale (epuizarea rezervei ovariene) şi pe parcursul căreia se trece de la etapa de reproducere la cea de senescenţă. Simptomele menopauzei pot include: bufeuri, modificări ale dispoziției, stări depresive, anxietate, uscăciune vaginală, diminuarea dorinței sexuale, osteoporoză, creșteri în greutate, tulburări de memorie și concentrare, scădere a capacității de efort, tulburări ale somnului și incontinență urinară.

Până în anii 1950, atitudinea societății nu a fost favorbilă acestui aspect, considerându-se că menopauza este o perioadă normală din viața unei femei și că aceasta ar trebui să o accepte așa cum este. Acum însă, există mai multe strategii medicale pentru a face față simptomelor menopauzei, femeile fiind încurajate să privească menopauza ca pe o perioadă de tranziție, și nu ca pe un eveniment cataclismic în viață.

Farmacistii Ropharma recomanda Estrofit, un adjuvant benefic în tulburările de menopauză manifestate prin bufeuri, insomnie, iritabilitate, nervozitate; are efect estrogenic, tonic, antioxidant şi calmant. Cele cinci componente active naturale îşi potenţează reciproc acţiunea, favorizând diminuarea şi ameliorarea simptomelor în menopauză prin inducerea stării de bine, linişte şi calm.

·         Fitoestrogenii compuşii din seminţele de Soia şi  Trifoi-roşu – şi 8-prenilnaringenina şi xantohumolul din extractul din conuri de Hamei acţionează sinergic, conferind produsului o puternică acţiune estrogenică. Aportul de estrogen vegetal reglează balanţa hormonală, contribuie la reducerea bufeurilor şi a transpiraţiei excesive, conservă masa osoasă, atenuează simptomele nervoase determinate de menopauză. Asocierea substantelor bioactive din Valeriană şi Floarea-pasiunii determină acţiune tonic relaxantă  cu efect direct în  stările de iritabilitate,  hiperexcitabilitate nervoasă, tulburări de somn ce însoţesc adesea menopauza.

·         Extractul din conurile de Hamei  are rol de ameliorare a manifestărilor neplăcute asociate menopauzei (prin substanţele active din compoziţie  8-prenilnaringenina, substanţă cu acţiune fitoestrogenică) şi de reducere a stresului oxidativ la nivel celular (prin xantohumol).

·         Extractul de Trifoi-roşu are un conţinut ridicat de izoflavone, care acţionează în calitate de fitoestrogeni, reglând dezechilibrul hormonal specific perioadei de menopauză. Reduce bufeurile, transpiraţiile nocturne şi stările de agitaţie.

·         Extractele de Valeriană si de Floarea-pasiunii favorizează instalarea unei stări de linişte, produce relaxarea generală a organismului, reduc stările de nervozitate însoţite de irascibilitate şi nelinişte, are efect calmant asupra sistemului nervos, fiind util în perioadele de stres intens.

Mod de administrare :1 comprimat pe zi, dimineaţa sau seara, cu un pahar de apă. Durata curei: 4-6 luni sau conform recomandării medicului. Efectul este resimţit  după 6 -8 săptămâni de administrare.

Suplimentul alimentar Estrofit este disponibil in farmaciile Ropharma si pe www.ropharma-healthcare.ro.
Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit