Stiri si curiozitati

Fascinanta descoperire facuta de nazisti

Publicat: 14 ian. 2014
Potrivit cercetatorilor germani, care au publicat descoperirea in jurnalul Meteoritics and Planetary Science, sculptura neobisnuita a fost construita in intregime din ataxit, o clasa rara de meteorit din fier cu un nivel ridicat de nichel.
Denumita “Omul de fier” (Iron Man), “statuia a fost cioplita din meteoritul Chinga, cel care s-a prabusit in zona granitei dintre Siberia si Mongolia in urma cu aproximativ 15.000 de ani”, a spus Dr. Elmar Buchner de la Universitatea Stuttgart, cel care a descoperit originea materialului. 
Vezi si Descoperire epocala facuta de arheologi in Romania  
“In vreme ce primele reziduuri au fost oficial descoperite in 1913 de cautatori de aur, suntem de parere ca acest fragment de meteorit in particular a fost colectat cu multe secole inainte”, a adaugat Buchner. Din ataxit este facut si cel mai mare meteorit cunoscut vreodata, meteoritul Hoba din Namibia, acesta cantarind peste 60 de tone, scrie 2012en.ro.
Considerat reprezentarea unui hibrid stilistic intre culturile Bon budista si prebudista, “Omul de fier” il infatiseaza pe zeul Vaisravana, regele budist al Nordului, cunoscut in Tibet drept Jambhala. 
“Statuia omului de fier este singura ilustrare cunoscuta a unei figuri umane care sa fie cioplita intr-un meteorit, ceea ce inseamna ca nu avem niciun termen de comparatie cand vine vorba de estimarea unei valori”, a mai spus Dr. Buchner. “Judecand doar prin prisma originilor, ar putea valora 20.000 de dolari; totusi, daca aproximarile noastre privind vechimea ei sunt corecte, fiind vorba in acest caz de aproape o mie de ani, statuia ar putea fi inestimabila.” 
Vezi si Descoperire IMPORTANTA pentru istoria omenirii facuta de arheologi – VIDEO  
Statuia a fost descoperita in 1938 de o expeditie germana condusa de un renumit zoolog, Ernst Schäfer. Expeditia a fost sustinuta de seful Serviciului de Securitate nazist Heinrich Himmler si era, cel mai probabil, compusa din membri ai SS. 
Schäfer avea sa afirme mai tarziu ca a acceptat sustinerea SS ca sa avanseze in cercetarile stiintifice cu privire la viata in salbaticie si a antropologiei din Tibet, in timp ce istoricii considera ca intentia lui era sa verifice presupunerile conform carora rasa arienilor putea fi gasita in Tibet. 
Ramane necunoscut cum a fost exact descoperita statuia, dar se presupune ca svastica de mari dimensiuni cioplita in mijlocul acesteia i-ar fi determinat pe cei din expeditie sa o duca inapoi in Germania. Odata ajunsa in München, statuia zeului a fost inclusa intr-o colectie privata, devenind disponibila pentru studiu in urma unei licitatii din 2007. 


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit