Retete de post

Fasole batuta cu snitel din soia si sos de usturoi

Publicat: 14 apr. 2011

Ingrediente:

– 1 plic de fulgi de fasole
– 1 punga de snitele din soia
– 1 ceapa
– 2 linguri de bulion
– 1 capatana de usturoi
sare, piper, ulei, condimente pentru friptura.

Preparare:

Snitelele din soia se pun in apa fierbinte cu 1 lingura de concentrat de legume si se fierb in oala acoperita, la foc mic, timp de 30 de minute. Se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Fulgii de fasole se oparesc cu 1 cana de apa fierbinte si se lasa deoparte pana se toaca si se rumeneste ceapa in ulei. Ceapa rumenita in ulei se amesteca apoi cu fulgii de fasole, se adauga 2 linguri de bulion, sare si piper dupa gust si se amesteca pana cand se incorporeaza tot uleiul.
Se zdrobeste usturoiul cu sare, apoi se adauga uleiul treptat pana cand capata consistenta maionezei, se stropeste cu cateva picaturi de zeama de lamaie si se adauga 2-3 lingurite de apa rece.
Snitelele bine scurse de apa in care au fiert, se presara cu sare, piper si condimente pentru friptura, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Cand sunt gata se scot si se lasa pe hartie pentru a se scurge uleiul in surplus.
Se servesc alaturi de fasolea batuta, cu sosul de usturoi si salata verde.



loading...

Adauga un comentariu