News Flash:

Fata de ianuarie 1999, productia fizica industriala inregistreaza o usoara crestere

8 Martie 2000
940 Vizualizari | 0 Comentarii
In prima luna a anului 2000, productia industriala realizata a crescut cu 6,2% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, fiind in valoare de 646,4 miliarde de lei, insa a scazut cu 11,5% fata de decembrie 1999. Ponderea cea mai importanta continua sa o detina industria usoara (22%), urmata de cea alimentara si a bauturilor (18%), metalurgica (14%), chimica (11%) si industria constructiilor de masini (7%). Tot pentru aceeasi perioada, valoarea productiei industriale livrate a fost de aproximativ 491 de miliarde de lei, din care doar 16,5% reprezinta livrari la export. Din totalul productiei livrate la export (mai putin valoarea produselor realizate cu materialul clientului), 6% provine din metalurgie, 18% din ramura confectii imbracaminte, 13% din industria alimentara, in vreme ce ponderea cea mai mare o detine ramura chimie si fibre sintetice si artificiale, cu 28%. Exportul produselor alimentare si a bauturilor, in luna ianuarie, in valoare de 10,9 miliarde de lei, reprezinta 10% din totalul productiei din aceasta ramura de activitate. Livrarile cele mai importante la export (raportate la productia industriala totala pe ramura de activitate) s-au inregistrat in ramura chimie si fibre sintetice si artificiale, unde exportul a reprezentat mai bine de o treime din productia totala. Ramurile de activitate in care nu s-au inregistrat livrari la export sunt silvicultura, exploatarea forestiera si economia vanatului, prelucrarea tutunului, pielarie si incaltaminte, edituri, poligrafie si reproducerea inregistrarilor, masini si aparate electrice, echipamente si aparate de radio, televiziune si comunicatii, aparatura si instrumente medicale, de precizie si optica, producerea, transportul si distributia energiei electrice, termice, gaze si apa calda, precum si captarea, tratarea si distributia apei.
In ceea ce priveste productia fizica industriala, realizarile din ianuarie 2000 au crescut comparativ cu aceeasi luna a anului trecut la ulei comestibil, margarina, preparate din carne, otel brut, tevi din otel sudate si profile formate la rece, inregistrandu-se scaderi la paine, lapte de consum, carne de porc, unt, tesaturi, fibre si fire sintetice si antibiotice. Valoarea stocurilor de produse finite era la 31 ianuarie 2000 in crestere cu 61 de miliarde de lei fata de nivelul stocurilor existente la inceputul acestui an, fiind in valoare de 668 de miliarde de lei.
Mihai ANDREI
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014450 (s)