National

Fată de preot din Urlați, judecată pentru tentativă de omor. Şi-a bătut colega de apartament cu bâta de baseball

Publicat: 22 iun. 2020
Fată de preot din Urlați, judecată pentru tentativă de omor. Şi-a bătut colega de apartament cu bâta de baseball
Fată de preot din Urlați, judecată pentru tentativă de omor

Fată de preot din Urlați, judecată pentru tentativă de omor. Un caz șocant s-a produs în județul Prahova. O fată de preot este judecată pentru tentativă de omor, după ce şi-a bătut cu bâtă de baseball colega de apartament.

Fată de preot din Urlați, judecată pentru tentativă de omor

Procurorii au trimis-o în judecată pentru loviri şi alte violenţe, dar judecătorii au considerat că victima a avut viaţa pusă în pericol şi au schimbat încadrarea juridică în tentativă de omor calificat.

” În baza art. 386 C.pr.pen. admite cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de apărătorul persoanei vătămate F. Marta şi schimbă încadrarea juridică dată faptelor prin actul de sesizare a instanţei fata de inculpata IVAN TEODORA, din infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prev. şi ped. de art. 193 alin. 2 C. pen. în infracţiunea de tentativă la omor calificat, faptă prevăzută de art.32 alin.1 raportat la art. 189 alin. 1 lit. a) C.p.

În temeiul art. 50 Cod procedură penală, declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpata IVAN TEODORA, în favoarea Tribunalului Prahova. Fără nicio cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.06.2020”, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

Judecată în stare de libertate

Teodora Ivan, în vârstă de 19 ani, fiică de preot, este judecată în stare de libertate pentru loviri și alte violențe.

Incidentul s-a produs într-un bloc din centrul Ploieştiului, în luna februarie a anului 2019. Teodora era elevă în ultimul an de liceu la una dintre cele mai prestigioase şcoli din Ploieşti. Colega sa, cu un an mai mare, era studentă.

În seara de 15 februarie 2019, cele două fete colege de apartament au avut un conflict. Teodora i-a reproşat prietenei că „o vorbeşte de rău şi o ia peste picior în faţa cunoscuţilor. Au stat de vorbă aproximativ o oră în bucătărie, apoi Teodora i-ar fi spus prietenei că are o surpriză pentru ea şi a invitat-o în dormitor. A rugat-o să se întindă pe pat şi să închidă ochii. A luat dintr-un dulap un spray iritant lacrimogen şi l-a descărcat spre faţa fetei care stătea întinsă pe pat. Aceasta s-a speriat, a început să ţipe şi să-i reproşeze Teodorei gestul agresiv.”, spun surse apropiate de anchetă.

A lovit-o cu o bâtă de baseball

Cearta nu a încetat. Teodora Ivan a luat o bâtă de baseball şi a lovit-o pe cealaltă fată de mai multe ori în cap.

Strigătele de ajutor ale victimei au fost auzite de un vecin care a încercat să intre cu forţa în apartament. Nu a reuşit, dar a sunat la numărul unic de urgență 112 unde a cerut ajutor.

Marta a reuşit să scape din casă şi a cerut şi ea ajutor vecinilor. Teodora a fost reţinută de poliţie şi ulterior prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţiile de tentativă de omor.

Fata a stat în arest din 16 februarie 2019 până în data de 12 martie 2019, când Judecătoria Ploieşti a refuzat să mai prelungească mandatul de arestare preventivă la solicitarea procurorilor. Instanţa a dispus atunci ca Teodora să rămână în control judiciar, cu interdicţia de a se mai apropia de prietena ei, Marta sau de rudele acesteia.

Comentarii
Adauga un comentariu