Economic Local

Faza finala pentru proiectarea cinematografului Dacia

Publicat: 14 dec. 2018
1

In aceasta perioada, municipalitatea ieseana incearca sa gaseasca un castigator in cadrul licitatiei pentru realizarea unui proiect tehnic privind reabilitarea, modernizarea si dotarea cinematografului Dacia. Pentru aceste servicii, municipalitatea a alocat suma de 107.983 lei, fara TVA.

La procedura s-au inscris Sign-Home Project SRL, din Iasi, cu asociat Geodesign Survey SRL si Systegra Engineering SRL, din Ploiesti.

Deocamdata, sunt evaluate ofertele din punct de vedere financiar. Analiza nu poate depasi termenul limita de 17 ianuarie 2019. Dupa preluarea cinematografelor din administrarea RADEF, municipalitatea ieseana a realizat o radiografie a obiectivelor. Astfel, s-au comandat servicii de expertiza tehnica pentru cinematografele Republica, Dacia, Victoria si Tineretului.

Cinematografele trebuiau sa fie preluate de municipalitate înca din anul 2008, dupa ce Guvernul a dat o lege în acest sens, respectiv Legea 303/2008, dar pe care RADEF nu a aplicat-o.

Citeste si: Permutari la conducerea Directiei Vamale Iasi! Controlul de la granita, in mana unui singur om. Fostul sef a fost promovat

Ulterior, Primaria a actionat in instanta RADEF în noiembrie 2015. Dupa zeci de termene, procesul a fost castigat. Dar edilii nu au avut sorti de izbanda cu cinematograful Copou. Instanta nu a fost de acord cu preluarea acestui imobil, deoarece RADEF l-a vandut in 2010 catre o firma privata.

 

 

Adauga un comentariu