International

FBI a reusit sa decripteze iPhone-ul folosit de unul din teroristii din San Bernardino

Publicat: 29 mart. 2016
Departamentul american al Justitiei a anuntat astazi ca a reusit sa deblocheze iPhone-ul folosit de unul dintre teroristii de la San Bernardino si a renuntat la procesul impotriva celor de la Apple. Intr-un document depus de Departamentul de Justitie in instanta, se arata ca Guvernul a avut succes in a obtine datele stocate pe iPhone-ul teroristului de la San Bernardino, serviciile Apple nefiind necesare mai departe.
Finalul brusc al confruntarii dintre Apple si autoritatile americane, ce a fost urmarita indeaproape de toata industria IT, este o victorie pentru companie. Apple era implicata intr-un proces cu Departamentul de Justitie, in urma unui ordin judecatoresc care impune companiei sa scrie un nou soft care sa nu includa protejarea cu parola a iPhone-ului utilizat de terorist.
„Inca de la inceput ne-am opus cererii FBI ca Apple sa contruiasca o portita de acces in sistemul iPhone, pentru ca noi credem ca ar fi gresit si ar oferi un precedent periculos”, a anuntat Apple astazi, intr-un comunicat. 


loading...

Adauga un comentariu