Securitate

FBI-ul nu poate decripta decat anumite dispozitive Apple

Publicat: 10 apr. 2016

Situatia deblocarii iPhone-ului implicat in cazul atacurilor de la San Bernardino s-a terminat intr-un mod neasteptat. FBI-ul a fost ajutat de o companie externa pentru a accesa datele de pe acesta, fara a fi nevoie implicarea Apple. Se pare insa ca aceasta unealta nu este tocmai universala, ceea ce ar putea aduce o noua ofensiva din partea Biroul de Investigatii american in cazul in care va trebui sa deblocheze modele de iPhone si iPad din generatii mai noi.

Directorul FBI James Comey a recunoscut ca software-ul pe care il folosesc acum pentru deblocarea de iPhone-uri si pe care au oferit-o inclusiv anumitor sectii de politie din America, nu functioneaza decat pe dispozitive mai vechi. Se pare ca noile iPhone-uri si iPad-uri cu procesoare cu arhitectura pe 64 de biti nu pot fi accesate. Acest lucru inseamna ca incepand de la iPhone 5S si pana la cele mai recente modele, sau de la iPad Air si iPad Mini 2 pana la cele mai recente.

Apple are acum timp sa isi imbunatateasca securitatea, pana cand FBI-ul va gasi un nou motiv pentru a cere „cheile” pentru codul sursa al sistemului de operare. Daca zvonurile din ultimele saptamani sunt adevarate, compania doreste sa realizeze un sistem de criptare imposibil de spart, chiar daca exista acces complet la codul sursa. Cel putin pentru moment, cei preocupati de securitatea datelor de pe mobile care detin dispozitive Apple din ultimii trei ani, pot sta linistiti. Momentan nimeni nu poate sa treaca de sistemul de securitate dezvoltat de Apple.loading...

Adauga un comentariu