Sport

FCM Poli Iasi se afla la un pas de o promovare nesperata

Publicat: 15 iun. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:3332;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Senzatie in lumea fotbalistica •Nea Puiu „Onesti” negociaza vinzarea la Iasi a titlului de divizionara A detinut de echipa sa •Inimosul om de fotbal ofera, pe un pret modest, mult visata promovare pentru gruparea din dealul Copoului

Presedintele FC Onesti, Puiu Nicolae, a anuntat, ieri, disponibilitatea de a vinde orasului Iasi echipa pe care o conduce – club care activeaza in divizia A. Astfel, Iasul ar avea din nou o reprezentanta a fotbalului pe prima scena a fotbalului national. Practic, cele doua orase ar face – in cazul in care se va ajunge la o intelegere – schimb de echipe: Iasul ar prelua locul in divizia A, iar Onestiul ar ramine cu o echipa de divizie B.
„Am fost lasat singur si, decit sa vad ca imi moare copilul pe care l-am crescut, mai bine ma sacrific eu”, a declarat ieri, pentru Ziua de Iasi, Nicolae Puiu. Ieri au avut loc discutii cu persoane legate de viata fotbalistica ieseana, printre care profesorul Antohi si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Vladimir Tanasoiu.
Conform declaratiei lui Vladimir Tanasoiu, presedintele Consiliului Judetean, Iasul are capacitatea de a sustine eforturile financiare ale echipei, si a afirmat disponibiliatea institutiei pe care o conduce de a se implica in rezolvarea problemelor clubului. O parte din acestea, a afirmat Tanasoiu, vor fi rezolvate prin transformarea clubului din Copou in societate pe actiuni.
Mai exista oferte din Galati (a doua echipa) si Baia Mare, dar nea Puiu, cum este cunoscut in cercul apropiatilor, a spus ca prefera totusi Iasul. El si-a motivat gestul prin lipsa sustinerii de care au dat dovada factorii locali: „Nu mi-a dat nimeni un telefon si ar fi cea mai mare surpriza a vietii mele daca in urma acestui demers s-ar misca ceva la Onesti”. Presedintele de la FC Onesti a declarat ca nu tine mortis sa vina presedinte la Iasi, dar numirea ar fi o consecinta logica pentru cel care a promovat echipa in divizia si a mentinut-o acolo.
Nu a fost avansata nici o suma pentru tranzactie pina acum, dar Nicolae Puiu a spus ca pretul ar fi mai degraba modest.
Vom reveni (ZDI)
Adauga un comentariu