Sport

FCSB, interzisă în Ghencea? Anunțul surprinzător al Ministerului Tineretului și Sportului!

Publicat: 25 mai 2020

Noul Stadion „Steaua” continuă să producă o adevărată dilemă în lumea fotbalului, revenirea celor de la FCSB în Ghencea, dorită de suporteri, fiind contestată de fanii CSA și de juristul clubului, Florin Talpan.
Ionuț Stroe a anunțat inițial că FCSB va putea să evolueze pe noua arenă, construită din bani publici, însă, la trei săptămâni de la acel moment, discursul ministrului Sportului s-a schimbat. Ionuț Stroe transmite că istoricul juridic dintre clubul patronat de Gigi Becali și Steaua ar putea interveni în procedura de închiriere a stadionului.

„Stadionul Ghencea va avea un administrator, MApN. Acolo este o dispută veche, între CSA și FCSB. Un conflict de natură juridică poate interveni în modalitatea de închiriere a stadionului Steaua. Toată lumea trebuie să beneficieze de aceste investiții publice, ele pot oferi tuturor modalitatea de a desfășura competiții și evenimente de orice natură”, a declarat Ionuț Stroe.

Noua arenă din Ghencea, construită pentru a găzdui antrenamentele echipelor care vor juca la București meciurile din cadrul Campionatului European, va fi finalizată, cel mai probabil, în toamna acestui an.

Detaliile proiectului Stadionului „Steaua”
Cost construcție 94.672.020 milioane de euro
Capacitate: 31.254 de locuri
Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
Restaurant
Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
Spații VIP (loje și parcare)
Sală de forță și de recuperare
Punct medical de prim-ajutor
Zona de presă și sky-box-ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
Sala de conferință
Vestiare pentru sportivi
Magazine
Spații tehnice și pentru birouri.

Adauga un comentariu