Sport

FCSB, prima echipă calificată matematic în play-off! Trupa lui Toni Petrea luptă pentru primul titlu după 6 ani

Publicat: 22 feb. 2021
Jucători de la FCSB
FCSB este prima echipă calificată matematic în play-off-ul Ligii I la fotbal

Gruparea roș-albastră a întrerupt seria negativă și a învins-o la limită pe Chindia Târgoviște, 1-0, în runda cu numărul 24 din Liga I. Grație acestui succes, FCSB și-a consolidat fotoliul de lider și a devenit prima formație calificată matematic în play-off. Reușita superbă a lui Darius Olaru a fost de ajuns pentru ca FCSB să-și treacă în cont a 16-a victorie a sezonului și prima după 3 înfrângeri consecutive, în toate competițiile, fără gol marcat.
Trupa lui Toni Petrea a adunat 51 de puncte, cu 3 mai mult decât CFR Cluj, și nu mai poate rata prezența în play-off la finalul sezonului regulat.

Nici FC Argeș, ocupanta locului șapte (30 de puncte), primul din afara play-off-ului, nici UTA Arad, echipă care în cazul în care s-ar impune în duelul de pe teren propriu din această etapă, contra lui FC Botoșani, ar strânge 32 de puncte, nu o mai pot depăși matematic pe FCSB în ierarhia Ligii I.

Prima echipă calificată matematic în play-off

De la înființarea sistemului cu play-off/play-out în Liga 1, roș-albaștrii nu au lipsit niciodată de la „masa bogaților” din fotbalul românesc, însă nu au reușit să-și adjudece vreun titlu. Ultimul trofeu de campioană din vitrina celor de la FCSB datează din sezonul 2014 / 2015. În ciuda performanței obținute, până la partidele decisive pentru câștigarea primului titlu după șase ani de „secetă”, Ilie Dumitrescu susține că Toni Petrea trebuie să reușească să stabilească un prim 11 cu un atacant central de meserie, pe care fotbaliștii tehnici din ofensivă să-l pună în valoare.

„Trebuie să cristalizeze Toni Petrea o formulă în care să apară un număr 9. Tănase dă cel mai bun randament ca inter, Coman în partea stângă. Octavian Popescu nu poate da maximum de acolo. Și eu am jucat 9 fals, dar eram o echipă care se apăra, o echipă reactivă. E greu să joci cu spatele la poartă. Trebuie să-i dai mai multă încredere lui Buziuc sau lui Vukusic”, a transmis Ilie Dumitrescu.

Adauga un comentariu