Eveniment-Social

„February’s Moonstruck! Ediția a V-a a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în Limba engleză, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” din Iași

Publicat: 27 ian. 2021
Activitate în sala de lectură a Bibliotecii Județene
Biblioteca Județeană "Gheorghe Asachi" din Iași, prin Compartimentul American Corner, lansează cea de a 5-a ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în Limba engleză "February’s Moonstruck". Concursul are două secțiuni, după cum urmează: 1 - Un concurs de felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul Bibliotecii, Compartimentul American Corner, data limită este 12 februarie 2021. 2 - Un concurs de creație literară adresat elevilor de gimnaziu și liceu.

La Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” din Iași se lansează cea de a 5-a ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în Limba engleză „February’s Moonstruck”. Concursul are două secțiuni, după cum urmează: 1 – Un concurs de felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul Bibliotecii, Compartimentul American Corner, data limită este 12 februarie 2021. 2 – Un concurs de creație literară adresat elevilor de gimnaziu și liceu.

Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” din Iași lansează cea de a 5-a ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în Limba engleză „February’s Moonstruck”. Concursul are două secțiuni, după cum urmează: 1 – Un concurs de felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul Bibliotecii, Compartimentul American Corner, data limită este 12 februarie 2021. 2 – Un concurs de creație literară adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Aici, participanții sunt invitați să scrie o lucrare literară originală în Limba engleză (scrisoare, povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată. Lucrările vor trebui să îndeplinească următoarele condiții: să fie originale (cele plagiate de pe Internet sau din alte surse vor fi excluse din concurs) și să nu depășească o pagină format A4 (între 500 și 700 de cuvinte, font Times New Roman, 12 pt., spațiere 1).

Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 13 – 25 februarie 2021. Juriul va fi format din profesori de Limba engleză de la școlile partenere

Creațiile vor fi trimise în format editabil (doc., docx., rtf., odt.) la adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com până la data de 12 februarie 2021. Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul «scrisorii») și: numărul permisului de bibliotecă (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele, clasa, școala și numele profesorului coordonator. Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 13 – 25 februarie 2021. Juriul va fi format din profesori de Limba engleză de la școlile partenere. Se va acorda o importanță deosebită talentului literar și originalității de care dau dovadă concurenții. Lista premianților va fi publicată pe data de 26 februarie 2021.

Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-o broșură, care va intra în fondul Bibliotecii „Asachi”

Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-o broșură, care va intra în fondul Bibliotecii. Premiile vor consta în cărți, articole de birotică și premii surpriză, împreună cu un exemplar din lucrarea tipărită. Participarea este gratuită, tinerii autori trebuie să dețină permis de intrare valabil la Biblioteca Județeană Iași. Astfel, concursul este o inițiativă care se apropie și mai mult relația dintre instituția de cultură și publicul tânăr.

Adauga un comentariu