Curiozitati

Feciorul cu ochi albastri si iubirea interzisa: Legenda lacului Ochiul Beiului

Publicat: 16 ian. 2012

In Parcul National Cheile Nerei Beusnita, protejat de muntii Aninei si Locvei, se afla un lac albastru si cristalin inconjurat de o legenda emotionanta. Se numeste Ochiul Beiului si este un lac natural alimentat de un izvor submers, datorita caruia nu ingheata iarna.

Lacul Ochiul Beiului se intinde pe o suprafata de 284 metri patrati si o adancime de 3,6 metri. Lacul din judetul Caras Severin este pozitionat in trei cascade ale raului Beusnita, are provenienta carstica si are forme de cuva.

Legenda iubirii interzise

Legenda spune ca aceste locuri au fost stapanite de un pasa hain care avea un fiu de o rara frumusete, cu ochi albastri. Tanarul obisnuia sa mearga la vanatoare in aceste paduri, iar intr-o zi, in Poiana Florii, s-a intalnit cu o frumoasa fata de valah care era cu oile la pascut.

Cei doi tineri s-au indragostit unul de celalalt, iar tatal beiului a pus slugile sa o omoare pe fata de valah. Cand feciorul a gasit-o fara suflara, a inceput sa verse lacrimi, in speranta ca va putea rezolva ceva. Nu a reusit, insa, astfel ca si-a pus capat zilelor, pe locul respectiv luand fiinta lacul Ochiul Beiului, albastru si cristalin precum sufletul sau.

O alta legenda spune ca aici se aduna ielele in noaptea de Sanziene, se imbaiaza si danseaza in zori de zi.

Sursa: skytrip.roloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit