Sport

Federația Română de Fotbal dorește modificarea regulii U21 din Liga 1

Publicat: 23 iun. 2021
Jucători pe terneul de fotbal
Federația Română de Fotbal dorește ca din sezonul următor un fotbalist U21 și unul U23 să fie tot meciul pe teren

FRF intenționează să modifice regula U21 înainte de viitorul sezon competițional. Dacă în ultimele sezoane reglementarea a fost aplicată exclusiv pentru fotbaliștii din categoria de vârstă U21, din sezonul următor ar putea fi vizat și un fotbalist U23

FRF dorește ca din sezonul următor un fotbalist U21 și unul U23 să fie tot meciul pe teren. Modificările ar putea surveni la următoarea Adunare Generală a FRF, programată pe 28 iunie. Propunerea ar trebui să fie pe placul lui Gică Popescu, președintele Farului Constanța. „Baciul” a fost cel care a sugerat ca regula să se aplice unui jucător U21 și altuia U23.

„Eu văd ca al doilea jucător să fie sub 23 de ani, pentru a avea continuitate. Dacă el joacă doar un an, degeaba ai mai făcut această regulă. Când nu mai e eligibil, se renunță la el. Al doilea jucător U23 să joace minimum 45 de minute. Poate nu mai e așa tânăr, dar sunt jucători care nu se maturizează repede”, a spus Popescu în luna februarie.

În sezonul 2020/2021, regula U21 a obligat cluburile să aibă un jucător U21 pe teren pe tot parcursul meciului, iar un al doilea astfel de fotbalist titular

Prezența în primul „11” al celui de-al doilea jucător a obligat în repetate rânduri antrenorii să apeleze la schimbări rapide, unele chiar după câteva zeci de secunde, o situație jenantă pentru mulți tineri fotbaliști.
Pentru următorul sezon, Federația ar fi vrut ca al doilea jucător U21 să se afle pe teren minimum 45 de minute în fiecare meci, adică să anuleze practica de până acum, cu schimbarea unui „junior” încă din primele minute ale unei partide. Alt „under” ar fi urmat să evolueze pe toată durata unui joc.

Adauga un comentariu