Sport

Federer solicita mai multe controale antidoping în tenis

Publicat: 12 feb. 2013
1

Discutia despre dopaj se muta si în tenis. Dupa afirmatiile facute de Christophe Rochus si interventia lui Rafael Nadal, fostul lider mondial Roger Federer ia pozitie în aceasta speta. Multiplul câstigator de Mare Slem solicita introducerea pentru jucatorii profesionisti a unor pasapoarte biologice asa cum se întâmpla în ciclism, informeaza BBC.

”Un pasaport al probelor de sânge ar fi necesar, din moment ce anumite substante interzise nu pot fi depistate cu metodele actuale. De asemenea, ar trebui sa existe mai multe controale de sânge si teste în afara terenului de tenis”, a declarat Federer.

De 17 ori campion de Mare Slem, Federer s-a aratat surprins ca nu a fost controlat antidoping dupa Australian Open din acest an. ”Nu am fost testat dupa turneul de la Melbourne si le-am spus responsabililor de acolo ca este o mare surpriza pentru mine”, a mai spus Federer. Reactii în acest sens au existat si din partea altor doi jucatori de top ai momentului, Novak Djokovic si Andy Murray. Primul a atras atentia asupra scaderii controalelor în 2012, comparativ cu anul 2011, iar în opinia lui Murray ar trebui investiti mai multi bani pentru îmbunatatirea sistemului antidoping.

Federatia Internationala de Tenis a oferit ultimele date cu privire la testele antidoping în 2011, când potrivit statisticilor oficiale, au fost realizate 131 de teste de sânge si 2.019 de urina. Pasapoartele biologice au devenit obligatorii în ciclism dupa anul 2008. Cu alte cuvinte, rutierii angrenati în diversele competitii ofera o proba de sânge care apoi este comparata cu altele prelevate în timpul sezonului.

Adauga un comentariu