Local

Felicia Spulber, fosta angajată a Primăriei din Târgu Frumos a fost condamnată la închisoare cu suspendare

Publicat: 22 oct. 2020
Felicia Spulber, fostă secretară la Primăria Târgu Frumos a fost condamnată la închisoare cu suspendare
Felicia Spulber, fostă secretară la Primăria Târgu Frumos

Joi, 22 octombrie 2020, fosta angajată a Primăriei din Târgu Frumos a fost condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare de magistraţii Curţii de Apel Iaşi.

Felicia Spulber a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, însă sentinţa are în componenţa sa şi o altă condamnare pentru abuz în serviciu. Aceasta a fost găsită vinovată că a refuzat facilitarea concendierii edilului oraşului.

Decizia luată de magistraţii ieşeni este definitivă şi nu poate fi contestată.

Felicia Spulber a provocat un accident rutier mortal

Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, Felicia Spulber, a fost dată în judecată într-un dosar de ucidere din culpă pe 18 februarie 2019. Evenimentul rutier mortal a avut loc pe data de 9 iulie 2015. Aceasta nu a adaptat viteza la condițiile de drum, în speță a pierdut controlul volanului și a acroșat un pieton, cauzându-i leziuni incompatibile cu viața.

„Pe 9 iulie 2015, în jurul orei 6:50, în timp ce conducea autoturismul marca Audi A3 pe DJ 281C, în localitatea Cotnari, din direcția satului Cotnari către DE 58, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum și ca urmare a unui zgomot perceput la autoturism, inculpata Elena Felicia Spulber a pierdut controlul direcției, producând un accident rutier soldat cu decesul numitei C.V.”, au menționat procurorii.

În acea zi, Elena Felicia Spulber se deplasa spre locul de muncă. Concomitent, pe trotuarul de pe același drum se deplasa și un pieton ce urma să ajungă victimă. Forțele de ordine au menționat faptul că, la un moment dat, victima a încercat să traverseze drumul aflat într-o pantă.

„Autoturismul condus de inculpată, care se deplasa în pantă (înspre vale) a fost scăpat de sub control de către șoferiță (nemaiputând fi controlat), având o traiectorie ușoară spre stânga, intrând în coliziune cu podețul aflat în fața Oficiului Poștal Cotnari, după care a lovit-o pe victimă, proiectând-o peste gardul oficiului poștal, leziunile suferite de aceasta în urma impactului provocându-i decesul”, au adăugat procurorii.

Condamnată și pentru abuz în serviciu

Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, Felicia Spulber, a fost condamnată cu suspendare la finele lunii februarie a acestui an, pentru abuz în serviciu. Decizia Curții de Apel Iași a venit după ce Felicia Spulber fusese achitată inițial de Judecătoria Pașcani. Femeia fusese trimisă în judecată de procurori pe 16 februarie 2018.

„În perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017 (momentul formulării acuzației oficiale), inculpata, în calitate de secretar al Primăriei Orașului Târgu Frumos, nu a respectat atribuțiile de serviciu stabilite prin lege, în sensul că nu a întocmit referatul și nu a înaintat acest document împreună cu actele din care rezulta motivul legal de încetare a mandatului primarului orașului Târgu Frumos, prin aceasta cauzând o vătămare intereselor legitime ale Prefectului Județului Iași – împiedicat să-și îndeplinească atribuțiile”, au menționat procurorii cu privire la Felicia Spulber.

În urma deciziei instanței, inculpata a trebui să plătească daune în valoare de 567.000 lei, materiale și morale.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată în cadrul procesului penal de cele 8 părți civile. Obligă asiguratorul de răspundere civilă SC Euroins România Asigurare-Reasigurare să le plătească acestor părți civile suma totală 567.000 de lei, drept daune materiale și, respectiv, daune morale. Respinge celelalte pretenții civile, ca neîntemeiate (nejustificate)”, au afirmat judecătorii.

Comentarii
Adauga un comentariu