Eveniment-Social

Felicitari iesenilor! Radu Avasalcai a strans banii pentru operatia din Elvetia

Publicat: 28 nov. 2014
1

Pustiul in varsta de 17 ani a starnit solidaritate iesenilor care s-au alaturat in lupta pentru viata. Meciul de fotbal caritabil, sprijinul colegilor, mobilizarea incredibila a cadrelor didactice au reusit sa faca minuni pentru Radu. Colegi de liceu, prieteni, cadre didactice, oameni de afaceri sau chiar simpli pensionari au contribuit mai mult sau mai putin la strangerea sumei necesare pentru a pleca in Elvetia. In urma cu doua luni Radu Avasalcai a fost diagnosticat cu tumora cerebrala maligna. Parintii fotbalistului, elev la Liceul cu Program Sportiv din Iasi si jucator la echipa de juniori CSMS Iasi, sunt hotarati sa cumpere cat mai repede biletul de avion si sa plece spre clinica din Elvetia. Viata lui Radu depinde de interventia chirurgicala, pentru care s-au strans banii atat de repede.

Rezultatele biopsiei facute in urma cu doua luni a adus familia Avasalcai in prag de disperare. Tanarul avea nevoie de 30.000 de euro pentru a pleca la clinica din strainatate. La Teatrul Luceafarul s-a organizat un eveniment caritabil si impreuna cu alte donatii, Radu a reusit sa stranga aproximariv 20.000 euro la care s-au adaugat peste 7.000 de euro stransi la meciul caritabil la care au participat fotbalisti din Generatia de Aur, in frunte cu Gica Hagi si Florin Prunea. In urma cu cateva luni, Radu Avasalcai se impartea intre antrenamentele pe terenul de fotbal si scoala. Acum incearca cu tarie sa faca fata sedintelor de chimioterapie. Singura sansa a lui Radu este sa obtina cat mai repede biletul de avion spre Elvetia, la clinica unde va putea fi operat de urgenta. Din luna martie au debutat primele simptome si abia in luna august s-a ajuns la un diagnostic real. A fost operat de sinuzita si purtat prin sectiile ORL, fiind suspect de otita.

Citeste si: Sentinta crunta pentru un fotbalist. Mai are de trait pana la Craciun daca nu va avea biletul de avion – FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu