Curatenie in casa

Femeia care a nascut la cateva ore dupa ce a murit. Oamenii de stiinta au o explicatie perfect LOGICA

Publicat: 03 mart. 2017

Un fenomen ciudat are uneori loc, dupa moartea unei femei insarcinate. De-a lungul istoriei, au fost descoperit multe cazuri de nastere in sicriu, dupa trecerea in nefiinta a mamei. Extrudarea fetala postmortem pare a fi un fenomen inspaimantator, insa este perfect explicabil.
Atunci cand mori, in organism se produc o serie de procese naturale ce pregatesc corpul pentru descompunere. Bacteriile din stomac genereaza gaze care cauzeaza umflarea organismului. In cazul femeilor insarcinate, acest lucru duce la un fenomen destul de bizar.
In cazul nasterilor din sicriu, gazele generate de procesul de descompunere pun presiune pe uter si astfel se forteaza eliminarea fetusului.

Femeile care au nascut dupa moarte

Textele istorice relateaza multe astfel e cazuri macabre. Cea mai veche referinta descoperita de arheologi dateaza din 1551. In timpul Inchizitiei Spaniole, o femeie care a fost spanzurata de autoritati a dat nastere la doi copii morti, dupa patru ore de la executie.
In 1663, o femeie din Bruzelles care a murit in timpul durerilor facerii, a nascut postmortem, trei zile mai tarziu.
In 1650, intr-un registru al unei parohii este notat: „Pe 20 aprilie 1650, a fost ingropata Emme, sotia lui Thomas Toplace, care a fost gasita dupa ce a dat nastere unui copil, dupa ce a zacut doua ore in mormant”.
Un alt caz a fost inregistrat in 1677. La sase ore dupa ce o femeie a murit in timpul travaliului, medicii au observat miscari abdominale. Dupa alte 12 ore, copilul ei mort s-a nascut.

Cel mai recent caz al unei femei care a nascut dupa moarte, s-a petrecut in 2008. O femeie din Panama a fost descoperita ucisa intr-un camp. La autopsie, medicii au descoperit un mic fetus printre hainele ei.
Potrivit specialistilor, nasterile in sicriu nu sunt numai un fenomen rar, ci si aproape imposibil de descoperit daca cadavrul mamei este complet descompus. Ideea nu este insa una recenta. In mitologia greaca exista mitul zeului Asklepios, care a fost scos din pantecele mamei sale decedate.

sursa: huffloading...

Adauga un comentariu