Din lumea filmului

Femeia care l-a marcat pentru totdeauna pe Charlie Chaplin

Publicat: 29 apr. 2014
3
A fost un moment care il va urmari toata viata. „M-am vazut asa cum eram, un baiat speriat, plapand si slabanog, ducandu-mi mama de mana, prin ceata, prin toate mirosurile acelea si prin frig”, isi amintea marele artist.
Hannah a fost dusa la un azil, unde a stat internata 17 ani. De multe ori, a fost tinuta intr-o camera cu peretii captusiti, pentru ca avea episoade in care violenta sa erupea. Finalmente, avea sa fie rapusa de nebunia ereditara care o cuprinsese si pe mama ei.

Vezi si Imagini INEDITE cu NEPOATA si STRANEPOATA marelui Charlie Chaplin! – FOTO  

Mai tarziu, Chaplin i-a marturisit unui prieten de incredere ca intotdeauna a crezut ca va innebuni si el. La 14 ani, el primeste un rol intr-un turneu national. Deja increzator in talentul sau, isi contrazice colegii despre unele scene si le arata cum trebuie rostite replicile. Intre spectacole, el isi face veacul prin salile de biliard, atras de vin si de femei. Toata viata sa, Chaplin a avut un puternic instinct sexual, iar cele pe care le numea „tarfe si stricate” erau mereu disponibile pentru un tanar atragator ca el, scrie Ackroyd.

Vezi si Tragica poveste a lui Charlie Chaplin 

Munca era, insa, pe primul plan. Curand, el intra intr-o trupa specializata in numere de bufonerie, jucand rolul unui tamplar nepriceput. Cand Chaplin incepea sa joace, oamenii erau martorii unui spectacol nemaipomenit – galetile cu cuie se revoltau, scarile tamplarului se bataiau incoace si incolo, vopseaua zbura in toate directiile. Oamenii radeau cu lacrini. Chaplin ii captiva.
Dupa mai multe scheciuri de pantomima si acrobatie burlesca, el atrage atentia criticilor. Marele actor Stan Laurel, care i-a fost coleg de trupa, isi amintea mai tarziu ca l-a surprins in dormitor, cu parul ciufulit, pozand cu un violoncel in fata oglinzii. Manuia arcusul peste corzi ca un virtuoz, admirandu-se singur. Stan tocmai nimerise in timpul unei repetitii – Chaplin n-a incetat niciodata sa joace, o facea ca sa se regaseasca, scrie Peter Ackroyd autorul cartii „Charlie Chaplin”, potrivit eva.ro.Adauga un comentariu