Actualitate

Femeia care si-a aruncat gemenii in WC, operata de doua ori

Publicat: 28 mart. 2011

@ Femeia care a nascut gemeni acasa si apoi i-a aruncat in latrina a fost operata, dar starea de sanatate ramane grava @ Initial, femeia a fost chiuretata, iar medicii au extras mai multe resturi de placenta suprainfectate @ Din cauza ca nu puteau opri sangerarea cu ajutorul medicamentelor, doctorii au dus-o din nou in sala de operatie si i-au extirpat uterul @ Resturile de placenta au fost trimise la Anatomie Patologica, pentru a se stabili existenta sarcinii @ Gemenii prezentau viabilitate la nastere

Femeia care a nascut gemeni acasa si apoi i-a aruncat in latrina a fost operata. Ionela S., de 33 ani, se afla in continuare in stare grava si este internata la Reanimare, la Maternitatea Cuza Voda din Iasi.
Vinerea trecuta, medicii au decis sa-i faca un chiuretaj pentru extragerea resturilor de placenta. „La chiuretaj s-au scos mai multe resturi de placenta suprainfectate. Aceste resturi au fost duse la Anatomie Patologica pentru a se confirma existenta sarcinii. Sangerarea nu a putut fi oprita medicamentos si s-a intervenit chirurgical pentru histerectomie (scoaterea uterului – n.r.). Pacienta este in continuare cu stare septica, stare generala alterata. Ea a sustinut si a recunoscut atat in fata echipajului de pe ambulanta care a adus-o la spital, cat si amedicilor din maternitate ca a nascut la domiciliu doi feti care au prezentat viabilitate. Este greu sa apreciem cat de mare a fost sarcina: 6, 7, 8 luni. E greu de apreciat retrospectiv. Dupa cum am spus, pacienta este intr-o stare generala alterata. Ancheta politiei va decide daca a fost pruncucidere„, a declarat prof. dr. Mircea Onofriescu, manager la Maternitatea Cuza Voda.

Insarcinata cu un alt barbat

Ionela S. a nascut pe 6 martie si timp de 18 zile a sangerat in continuu, fara a cere ajutorul medicilor. Femeia a fost dusa in noaptea de joi spre vineri (24 spre 25 martie) la Maternitatea Cuza Voda de un echipaj al ambulantei, la solicitarea politistilor. Echipa medicala de garda a fost socata de ce a vazut pentru ca nu a mai intalnit o pacienta cu hemoglobina 2,8, extrem de mica fata de valorile normale. S-a mirat ca femeia inca traia. Doctorii considera ca este prematur sa se pronunte asupra evolutiei starii de sanatate a pacientei.
Ionela S. mai are acasa trei copii, de 12, 10 si 5 ani. Potrivit primelor cercetari, se pare ca a ramas insarcinata cu un alt barbat, iar cel cu care traieste nu a vrut sa-i accepte si pe cei doi care urmau sa se nasca.
In fata politistilor, femeia a sustinut ca a fost agresata de concubinul, de 33 ani, cu care locuieste in prezent, in Tibana, iar loviturile i-au provocat nasterea. De asemenea, a precizat ca barbatul a ingropat copiii. Politistii au scos din latrina cadavrele celor doi micuti si le-au transportat la Institutul de Medicina Legala pentru necropsie.

Ancheta pentru cei trei minori

Prof. dr. Mircea Onofriescu a precizat ca are informatii despre faptul ca cei trei copii minori sunt batuti de concubinul mamei, motiv pentru care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) s-a autosesizat si va efectua o ancheta. „Ne-am autosesizat si vom face o ancheta pentru a analiza cazul. Daca se constata pruncucidere sau ca minorii sunt batuti, vom gasi o masura de plasament. Ori copiii vor merge in plasament in familie, ori in asistenta maternala, ori intr-un centru de plasament”, a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant la DGASPC Iasi.loading...

Adauga un comentariu