Magazin

Femeie insarcinata in 8 luni, salvata de sub daramaturi dupa 6 zile. Ce s-a intamplat cu copilul

Publicat: 07 mai 2016
1

Dupa sase zile de la tragedia din Kenya, unde o cladire s-a prabusit, o femeie a fost gasita printre ruine in viata. Era insarcinata in opt luni, dar medicii nu au mai putut salva copilul. Blocul de sase etaje din capitala Kenyei s-a prabusit in urma ploilor torentiale, iar 33 de oameni au murit. Acesta a fost momentul emotionant in care zeci de oameni au aplaudat echipele de salvare care cauta neincetat victime printre daramaturi. Dupa sase zile, Elizabeth, in varsta de 24 de ani, a fost gasita in viata sub niste ziduri. Sotul ei isi pierduse orice speranta si isi aminteste cu groaza acel moment in care cladirea s-a prabusit.

Stephen Onyango, sotul femeii: «Cand am iesit afara nu puteam sa vad nimic, insa mi-am auzit copilul plangand, care se afla sub o piatra. L-am scos afara si m-am intors dupa sotia mea, dar nu aveam cum sa o gasesc printre daramaturi. Am strigat-o „Eliza! ELiza”, insa nu s-a auzit niciun sunet. Am iesit afara pentru ca aerul devenea irespirabil.» Tanara purta in pantece un bebelus, care urma sa vina pe lume peste cateva saptamani. Asa ca durerea barbatului era cu atat mai mare.

Stephen Onyango: «L-am intrebat pe Dumnezeu: Doamne, mi-ai inapoiat unul, insa unde sunt restul? Am crezut cu tot sufletul ca Dumnezeu imi va raspunde la intrebare.» Si i-a raspuns dupa sase zile, atunci cand salvatorii au gasit-o pe sotia sa. Rezistase eroic printre bucatile de beton si in praful dens. Copilul nenascut nu a avut insa puterea sa lupte. Stephen: «Un doctor m-a chemat si mi-a spus ca sotia mea se afla aici, dar cat timp a fost in cladirea prabusita a pierdut copilul.»

Adauga un comentariu