International

Femeie naufragiata timp de 7 ani pe o insula pustie, descoperita cu ajutorul Google Earth

Publicat: 26 mart. 2014
1

In anul 2007, Gemma Sheridan si doi prieteni au plecat intr-o calatorie din Liverpool, urmand sa traverseze Oceanul Atlantic, pana la Canalul Panama si apoi sa ajunga in Hawaii. Prima partea a calatorie s-a desfasurat fara nici un incident. Dar, dupa ce au trecut de Canalul Panama si au intrat in Oceanul Pacific, lucrurile au inceput sa se inrautateasca. Dupa o furtuna puternica, barca pe care se aflau a fost serios afectata, iar cei doi prieteni ai ei au ajuns peste bord. Gemma a ramas pe barca ce a plutit in deriva timp de 17 zile, pana cand a fost lovita din nou de o furtuna puternica. In timpul acesteia Gemma a fost lovita la cap si si-a pierdut cunostinta.

Citeste si: Rasturnare de situatie in cazul naufragiului din Pacific. Familia victimei cere explicatii

S-a trezit pe o plaja, inconjurata de ramasitele barcii ei naufragiate, iar in prima ora, spune ea, a avut un atac mare de panica. Dupa ce s-a dezmeticit, prioritatea a fost sa gaseasca apa, pe care o rationalizase in ultimele doua saptamani. Cum nu a gasit nici un ochi de apa proaspata, Gemma a nascocit un sistem prin care extragea apa din piatra, obtinand cate o picatura la fiecare 40 de secunde. In primele doua saptamani, femeia a locuit intr-un adapost improvizat din ramasitele aduse de apa la mal. Apoi a gasit un copac mare pe care l-a cioplit timp de 11 zile cu cochilia unei scoici pentru a-si face un adapost mai incapator. Daca ar fi avut o simpla maceta la dispozitie, spune ea, l-ar fi construit in doar cateva ore.

Citeste si: SOC! Naufragiu langa Lampedusa. Toti imigrantii torturati, toate femeile violate

Gemma a reusit sa faca primul foc dupa patru saptamani. Pe insula se aflau opt capre salbatice, patru adulti si patru iezi, pe care a incercat sa-i prinda fara succes intr-o capcana cu tepi. Intr-o zi, insa, in timp ce cauta crabi, femeia a vazut una din capre prinsa cu coarnele in crengile unui copac din care mancase frunze, un exemplar masiv, de vreo 50 kg, pe care scria doar carne. „I-am strans traheea, dar n-a functionat, asa c-a trebuit s-o lovesc in cap cu o scoica. A durat in jur de 15 minute s-o omor si a fost groaznic. Mi-a aratat cat de departe eram de a putea vana.” Gemma s-a tinut in forma facand zilnic flotari, tractiuni de creanga unui copac, genuflexiuni cu bolovani pe umeri si sprinturi de 300 m.

Citeste si: Inca un NAUFRAGIU in Mediterana. Cel putin 50 de morti, dupa ce un vas s-a SCUFUNDAT

Desi corpul ii era puternic, mintea ii slabea tot mai mult si ajunsese sa creada, dupa cativa ani, ca nu va fi salvata niciodata. „In mod normal, cand te afli pe o insula pustie si incepi sa vorbesti singur, e un semn ca lucrurile merg prost.” A incercat sa atraga atentia cu un indicator de semnalizare inalt de trei metri, dar nu l-a vazut nimeni, asa ca a petrecut cateva saptamani facand spatiu si gasind materiale pentru a construi un indicator urias in nisip, in speranta ca-l va depista cineva din avion. Problema era ca in tot timpul petrecut pe insula nu vazuse niciun avion. Dupa ce au mai trecut niste ani, Gemma a fost trezita intr-o dimineata de zgomotul unui avion care zbura deasupra ei la o distanta foarte joasa.

Citeste si: Vas misterios, gasit pe o plaja din SUA

„Am fugit pe plaja urland si dand din maini ca o nebuna, avionul a zburat deasupra mea de doua-trei ori si apoi a aruncat un mic pachet. Înauntru erau un aparat de radioreceptie, apa proaspata, mancare si o mica trusa medicala. Am pornit aparatul radio si am auzit prima voce umana din ultimii ani. Am avut impresia ca am vorbit o eternitate, apoi am intrebat ‘Cum m-ati gasit?’, la care mi s-a raspuns ‘Un pusti din Minnesota si-a gasit semnalul SOS pe Google Earth’. Nici nu stiam ce era Google Earth, dar le sunt recunoscatoare pentru totdeauna.”
sursa: totb.ro

Comentarii
Adauga un comentariu