Sanatate si frumusete

Femeile care au acest tip de sani risca sa dezvolte cancer mamar

Publicat: 10 ian. 2018
14

Potrivit studiilor, femeile care au un anumit tip de sani risca sa sufere de cancer mamar. In cazul lor, riscul de a dezvolta acest tip de cancer este de doua ori mai mare comparativ cu alte femei. Afla ce spun studiile.

Femeile care au aceste tipuri de sani risca sa dezvolte cancer mamar

Conform studiilor, femeile care au un numit tip de sani risca sa sufere de cancer mamar. Densitatea sanilor este un factor care contribuie la aparitia cumplitei boli. Cele care au sani cu un mare tesut glandular, dar au putina grasime, risca sa dezvolte cancer mamar. Pentru a realiza acel studiu, au fost culese date provenite de la un numar de 18.000 de femei care aveau tumori localizate la nivelul sanilor. De asemenea, s-au folosit date provenite de la 184.000 de femei care aveau varste asemanatoare, dar nu sufereau de cancer.

Potrivit rezultatelor, exista o stransa legatura intre densitatea sailor si cancerul mamar. Conform studiilor, densitatea este un factor de risc mai mare decat ereditatea sau nasterea dupa varsta de 30 de ani.

Citeste si Legatura dintre cafea si marimea sanilor – Cum iti influenteaza cafeaua marimea bustului

”Femeile cu sani densi au un risc de doua ori mai mare de cancer in comparatie cu cele care au o densitate mai mica”, a spus doctorul Natalie Engmann de la Universitatea San Francisco din California, potrivit doctorulzilei.ro. Engmann a fost cea care a condus cercetarea referitoare la cancerul mamar. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca multe femei risca sa faca aceasta boala grava. Asta pentru ca aproximativ 60% dintre tinere au sanii densi. Mai mult decat atat, si peste 40% dintre femeile care sunt la menopauza au aceasta problema. Din cauza tesutului mamar dens, tumorile aparute la nivelul sanilor sunt mai greu de observat de catre medici in timpul mamografiilor.

Conform specialistilor, multe cazuri de cancer mamar ar fi putut fi prevenite daca femeile diagnosticate cu aceasta boala nu ar fi avut un tesut mamar foarte dens.

preluat de pe teo
Adauga un comentariu