International

„Femeile care au AVORTAT vor fi IERTATE”. Cine spune asta

Publicat: 11 mai 2015
1
Femeile care au avortat si persoanele care le-au ajutat vor putea fi iertate cu ocazia apropiatului An al Milostivirii, potrivit unei initiative a Papei Francisc ce nu influenteaza cu nimic condamnarea acestui act de catre biserica, transmite luni AFP. Conform dreptului canonic al Bisericii catolice, avortul este un pacat extrem de grav, sanctionat cu excomunicarea automata, in afara cazului in care a fost savarsit sub constrangere. Insa papa, care considera avortul o ‘oroare‘, a aratat de cateva ori ca este sensibil la soarta individuala a milioane de femei, printre care multe catolice, care fac anual intreruperi de sarcina.
In contextul in care Jubileul extraordinar, care se va desfasura din decembrie 2015 pana in noiembrie 2016, este o ocazie pentru credinciosii catolici sa ceara iertare pentru pacatele lor, arhiepiscopul italian Rino Fisichella, coordonator al Jubileului, a anuntat ca avortul face parte dintre pacatele ce vor putea fi iertate in Anul Milostivirii. In cadrul Anului Sfant, mii de preoti vor fi trimisi ca ‘misionari’, sa aduca iertarea oamenilor din cele mai indepartate colturi ale planetei si sa le ofere ‘impacarea‘, penitenta prezenta in confesiune. ‘Printre posibilitatile de iertare acordate misionarilor milostivirii va fi si avortul’, a spus monseniorul Fisichella.
Episcopii pot autoriza deja cativa sau pe toti preotii din dioceza lor sa ierte aceasta greseala in anumite momente ale unor perioade liturgice, ca Aventul (inaintea Craciunului) sau Postul Pastelui, precum si evenimente speciale, ca de exemplu expunerea in prezent, in dioceza Torino, a Sfantului Giulgiu, a adaugat cardinalul. Iertarea va putea fi acordata femeilor care au avortat, precum si medicilor si oricarei alte persoane care le-a ajutat, cu conditia sa ‘se caiasca’.
Adauga un comentariu