Secretele istoriei

Femeile fatale ce au fost atrase de Mafie

Publicat: 29 nov. 2013
3
Pentru unii „bosimafioti, femeia era doar o recreatie necesara unor barbati stresati de afacerile dubioase si de anchetele politiei. In consecinta, prostituatele au jucat un rol decisiv in soarta unora, precum Al Capone si Willie Moretti.
Ambii au contractat sifilis de la astfel de dame de consumatie. Capone a murit, iar Moretti (1894-1951) a avut probleme cerebrale si a fost executat, la ordinele lui Vito Genovese si Albert Anastasia, caci „i se marise limba”… Dramele femeilor oneste din preajma mafiei sunt cele care au atras dintotdeauna atentia, intrucat in sufletul lor exista permanent dilema cooperarii sau nu cu oamenii legii.
Doua decenii cu microfoane ascunse 
Unul dintre cele mai tulburatoare cazuri de femei implicate in viata mafiotilor a fost cel al lui Arlyne Brickman. Drama acestei femei a durat aproape douazeci si doi de ani, timp in care a colaborat cu politia din proprie initiativa. Pana in anul 1970, ea fusese extrem de apreciata pentru veniturile aduse familiei mafiote din New York de care apartinea. Dar viata dubla a inceput datorita unui soc psihic suferit in acele vremuri: a fost violata, iar faptasul, desi cunoscut, nu a putut fi pedepsit, scrie revistamagazin.ro.
Atunci Arlyne a jurat sa se razbune si intreaga ei viata – dupa cum marturiseste in autobiografia intitulata „Mob Girl” – nu a mai fost decat expresia setei de revansa. „Am purtat microfoane corporale timp de peste doua decenii”, spune ea, si am fost martor al acuzarii impotriva unor capi precum Carmine Persico si Anthony Scarpata. De asemenea, Arlyne Brickman a depus marturie si impotriva unui fost iubit al cantaretei Madonna, suspectat de trafic de droguri.
Indarjirea cu care aceasta femeie a combatut din umbra mafia din New York s-a amplificat atunci cand boss-ul  Bobby Frischetti a amenintat-o cu violarea fiicei ei. Atunci relatarile sale catre politie s-au amplificat; totul se facea in mod voluntar si pentru anumite sume de bani. A colaborat cu peste 20 de agentii si a contribuit la peste 25 de arestari ale unor mafioti de ranguri diferite. Frapant pentru opinia publica a fost faptul ca Arlyne nu a regretat  apartenenta sa la structurile mafiote din New York, pentru ca, dupa cum spunea ea insasi, „asta mi-a asigurat o viata stralucitoare”… 
Nu la fel de „norocoase” au fost alte doua femei celebre mafiote. La numai 19 ani, frumoasa Cherie Golden a fost gasita impuscata in cap, alaturi de iubitul ei, mafiotul John Quinn. Acesta era specializat in traficul cu masini furate si in 1977 ajunsese sa aiba o mica industrie proprie. Succesul sau i-a deranjat pe bosii Roy DeMeo si Nino Gaggi, ce au angajat asasini pentru a-l ucide. Inscenarea – dubla crima pasionala – a fost dejucata de politie. La randul ei, blonda cu ochi albastri, Janice Drake, a fost ucisa cu sange rece, fara ca asasinatul sa fie vreodata rezolvat. Femeia, casatorita cu actorul de comedie Alan Drake, a facut greseala sa intre in legatura cu Anthony „Augie” Carfano si cu celebrul Albert Anastasia. Atunci cand Augie a intrat in disgratia unor capi precum Frank Costello sau Lucky Luciano, el si amanta sa au fost anihilati. Janice Drake se afla intamplator in acea noapte cu amantul.
Judith Exner si „Biroul oval” 
Un caz special il reprezinta femeia care, desi in stransa legatura cu un mare boss mafiot din Chicago, a intrat – se spune – in gratiile lui John F. Kennedy. Istoria palpitanta a lui Judith Campbell (viitoare Exner) a inceput in anul 1960. Atunci, unul dintre prietenii ei, Frank Sinatra, i-a facut cunostinta cu senatorul democrat de Massachusetts Jack Kennedy – viitorul presedinte. Totul s-a petrecut in atmosfera incinsa din Las Vegas si – spune presa americana – s-a conturat din acel moment un „triunghi platonic de amici” compus din Judith, Sinatra si Kennedy.
Legatura speciala dintre acea femeie rapitor de frumoasa nu a incetat nici cand Kennedy a ajuns la Casa Alba, unde Judith ar fi dejunat chiar in Biroul oval. Evident, acea intamplare nu a scapat FBI-ului si insusi J.Edgar Hoover, seful acestei institutii, ar fi elaborat o nota despre intalnirile lor, pentru a-l avertiza pe Kennedy despre cercurile in care se roteste Judith. Despre ce vorbea Hoover? Acelasi Frank Sinatra i-a facut cunostinta fermecatoarei femei cu Sam Giancana, cunoscut in familiile mafiote mai ales sub porecla de „Flood” (Potopul). Fara a intra in detaliile speculative ale acestui caz de femeie implicata treburile capilor mafiote din Chicago, as vrea doar sa amintesc faptul ca FBI-ul era la curent cu informatiile pe care Judith i le transmitea lui Kennedy, cu sau fara cunostinta lui Sam Giancana. Printre aceste informatii existau si „amanunte” cu privire la activitatea lui Fidel Castro… Spre deosebire de multe alte femei asociate mafiei americane, Judith Exner a murit in patul ei (de cancer, in 1999), deoarece respectase – in pofida numeroaselor audieri – „omerta”, adica legea tacerii.
Adauga un comentariu