Boli si tratamente

Ce ar trebui să știe femeile despre accidentul vascular cerebral

Publicat: 21 mai 2020
femeie la urgente
Femeile si accidentul vascular cerebral

Femeile si accidentul vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral este o urgență medicală. Cu cât primiți mai rapid tratament, cu atât șansele de recuperare sunt mai mari.

Experții Clinicii Mayo spun că femeile care prezintă simptome de accident vascular cerebral nu ar trebui să întârzie să solicite tratament. Se crede că unele femei nu realizeaza simptomele si isi pun în pericol viața, din cauza ca nu primesc ingrijire de care au nevoie la timp, spune dr. Maisha Robinson, neurolog în Clinica Mayo, potrivit medicalxpress.com.

Femeile – chiar și tinerele – au risc de a face accident vascular cerebral. „Factorii de risc pentru femei sunt în esență aceiași ca și pentru bărbați”, spune dr. Robinson.

Femeile si accidentul vascular cerebral

Dar există diferențe, în special pentru femeile însărcinate și femeile care iau pilule contraceptive, deoarece acestea au un risc crescut de accident vascular cerebral.

„Uneori, în special la femeile mai tinere, simptomele accidentului vascular cerebral nu sunt recunoscute la fel de repede, așa cum ar trebui”, spune dr. Robinson.

Medicul spune că tratamentul prompt al simptomelor îmbunătățește șansele de recuperare. Printre simptome se numără dificultăți de vorbire, mers sau gândire; schimbări bruște de vedere; durere de cap bruscă, severă; amorțeală sau paralizie. Dacă apar simptome, sună la 112, indiferent de vârsta pe care o ai.

Și pentru a preveni accidentul vascular cerebral, ar trebui să gestionați probleme de sănătate care vă cresc riscul, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, diabetul, excesul de greutate și inactivitatea. Și dacă fumezi, pune punct acestui obicei!
Adauga un comentariu