Local

Fenechiu asteapta o veste trasnet din partea judecatorilor! Mai are cateva zile!

Publicat: 28 nov. 2014
1

@ Mos Craciun poate veni mai repede pentru Relu Fenechiu @ Vestea pe care urmeaza sa o primeasca Relu Fenechiu din partea judecatorilor poate sa-i transforme cu totul sarbatorile de iarna

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au anuntat ca peste cateva zile vor da pronuntarea in dosarul care priveste cererea de revizuire formulata de Relu Fenechiu si de locotenentii sai. Ultimul termen de judecata in revizuirea formulata de Fenechiu a avut loc pe data de 24 noiembrie, insa judecatorii au avut nevoie de o saptamana pentru a lua o decizie. Astfel, verdictul a fost anuntat pentru data de 2 decembrie. In cazul in care va primi o decizie favorabila, s-ar putea schimba situatia daunelor materiale pe care trebuie sa le achite acuzatii din acest dosar, insa este greu de crezut ca va putea scapa de pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

De asemenea, si ceilalti acuzati printre care directorii de la Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova (SISEE) vor sa scape de pedepsele primite la sfarsitul lunii ianuarie 2014. Pe tot parcursul procesului, magistratii nu au fost prea impresionati de faptul ca au in fata un fost ministru al Transporturilor, acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma deosebit de grava, cu un prejudiciu adus bugetului statului de circa 1,8 milioane euro.

Reamintim ca firmele lui Fenechiu au vandut societatii Electrica Moldova SA si firmei de intretinere a retelelor electrice SISEE Moldova, transformatoare electrice second-hand, care au fost platite ca si cum ar fi fost noi. Directorii societatilor comerciale de stat i-au fost complici. Acestia au acceptat sa plateasca preturi exorbitante pentru fiarele ruginite vandute de Fenechiu, dar in schimb firmele acestuia le-au construit vile frumoase cu doua etaje. In acest dosar au fost audiati zeci de martori, fosti angajati ai SC Electrica Moldova SA, specialisti care au lucrat la intretinerea retelelor electrice si dintre cei care au lucrat la serviciile de aprovizionare. Unii dintre acestia au declarat in fata instantei ca sefii, directorii mentionati mai sus, dadeau ordine abuzive pentru a fi cumparate transformatoarele de la Fenechiu, desi societatea nu avea nevoie de acestea. De altfel, acestea zac si acum in depozitele E.ON. Pana la inchiderea editiei nu se stia inca daca Relu Fenechiu va fi dus la Bucuresti pentru acest termen sau nu. El este incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi.

Comentarii
  • Si ANTON DOBOS, fostul sef al fiscului ieseana a indeplinit orice dorinta a nasului Fenechiu si acum locuieste in cartierul din zona Bucium construit de Fene Grup.

  • fraierilor! la puscarie sta pe banii nostri! asistenta medicala non stop, gratuita, mancare si intretinere platita de noi, cazare moca! prefer sa-i confiste toata averea si sa fie liber, sa se intretina singur! urmarit, evident, sa nu mai poata umbla cu bisnitareala, fara posibilitatea de a fi ajutat/imprumutat de golanii pe care i-a imbogatit sau de rude! asta e pedeapsa adevarata. sa traiasca asa ca…tine, al’ de-l vrei la puscarie!

Adauga un comentariu