National

Fenechiu, figuri de ministru: L-am angajat pe seful CFR Calatori ca e smart, asa

Publicat: 07 feb. 2013
1

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, se declara multumit de proaspatul director al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, pe care il considera „smart” si despre care sustine ca nu il cunostea pana sa il numeasca in functie, scrie gandul.info.

„L-am schimbat pe directorul de la CFR Calatori si acesta care e acum mi se pare smart (inteligent engl n.n.), asa. Prima oara l-am vazut acum doua saptamani, dar mie mi se pare OK”, a declarat miercuri Relu Fenechiu.

Solicitat de jurnalisti sa explice faptul ca a numit in functia de director general al CFR Calatori o persoana despre care spune ca nu o cunostea dinainte, ministrul Transporturilor a spus ca nu avea cum sa-i stie pe toti directorii din companie.

„Am intrebat si eu care sunt directorii din companie (CFR Calatori n.n.). Am vazut vreo doi. Acesta mi s-a parut destept si l-am pus. Tu cum ai pune un director?”, a intrebat retoric Fenechiu.

La jumatatea lunii ianuarie, directorul general al CFR Calatori, Stefan Roseanu, a fost demis de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, ca urmare a grevei spontane a angajatilor, in locul lui Roseanu fiind numit directorul general adjunct al companiei si fost sef al Regionalei CFR Iasi, Valentin Dorobantu.

Una dintre primele decizii ale noului director al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, a fost sa taie o zi pe luna din programul angajatilor CFR Calatori, timp de cinci luni, cu diminuarea corespunzatoare a salariului. Motivul invocat a fost situatia dificila a CFR Calatori. Ministrul Transporturilor a explicat pentru gandul ca decizia va fi aplicata incepand cu 1 februarie.

Intrebat ce economii se fac astfel si daca decizia taierii salariilor ar putea aplicata pe mai mult de cinci luni, Fenechiu a declarat ca „exista un calcul, se fac economiile necesare pentru a avea in aceasta perioada critica bani de salarii”.

„Eu am venit la acest minister pentru a eficientiza companiile. Din nefericire nu cred ca exista cineva care poate pocni din degete si sa le eficientizeze. Sper ca in doua-trei luni veti vedea rezultatul. Si atunci nu va mai trebui sa trimitem oameni in somaj tehnic. Îmi pare rau, lucrurile astea se mai intampla”, a concluzionat Fenechiu.

Comentarii
  • “Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, se declara multumit de proaspatul director al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, pe care il considera “smart”

   “L-am schimbat pe directorul de la CFR Calatori si acesta care e acum mi se pare smart (inteligent engl n.n.), asa.

   Una dintre primele decizii ale noului director al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, a fost sa taie o zi pe luna din programul angajatilor CFR Calatori, timp de cinci luni, cu diminuarea corespunzatoare a salariului.“Eu am venit la acest minister pentru a eficientiza companiile. Din nefericire nu cred ca exista cineva care poate pocni din degete si sa le eficientizeze. Sper ca in doua-trei luni veti vedea rezultatul. Si atunci nu va mai trebui sa trimitem oameni in somaj tehnic. Îmi pare rau, lucrurile astea se mai intampla”, a concluzionat Fenechiu.”
   SA VEDETI DRAGI CFR-ISTI CAT O SA PLATESCA FENECHIU PENTRU “ABUZURILE GROSOLANE” PE CARE LE FACE DIRECTORUL SMART, VALENTIN DOROBANTU, CAT DE CURAND!

Adauga un comentariu