Economic Local

Fenechiu, marele castigator al impartirii ciolanului

Publicat: 22 ian. 2013
1
Ministerul Transporturilor, condus de Relu Fenechiu, este de departe castigatorul bugetului pe anul 2013, al carui proiect a fost facut public ieri de Guvern. Transporturile au castigat, in suma absoluta, peste doua miliarde de lei in bugetul din acest an, fata de cel din 2012, suma totala alocata ajungand la 7,29 miliarde de lei, potrivit evz.ro. In conditiile in care se anunta un nou an de criza, iar veniturile vor fi pe sponci, nu se putea recurge la aceasta crestere decat daca se lua masiv de la alte autoritati.
Asa ca, Ministerul Mediului, cel al Sanatatii si chiar cel al Muncii si Protectiei Sociale si-au vazut diminuate serios fondurile. In cazul Sanatatii scaderea a fost de 14,9% in raport cu ceea ce primise anul trecut, in timp de Mediul si chiar Agricultura si-au vazut diminuate veniturile la jumatate fata de 2012.
O mare parte din fondurile alocate Transporturilor vor merge catre plata datoriilor istorice ale CFR, in valoare de 850 de milioane de lei. Banii reprezinta insa datorii catre buget, deci se intorc inapoi la stat. In plus, exista o majorare de doua miliarde de lei pentru finantari cu finantare nerambursabila.
Comentarii
Adauga un comentariu