Actualitate

Fenechiu va fi executat. Procedurile au fost finalizate

Publicat: 15 dec. 2014
1

@ Aflat in spatele gratiilor, fostul baron liberal de Iasi a pierdut procesul cu cei care urmeaza sa-i ia 58 miliarde lei vechi

Desi a trecut aproape un an de cand Fenechiu a fost condamnat in dosarul Transformatorul, iar magistratii Inaltei Curti au dispus recuperarea prejudiciului in valoare de 58 miliarde lei vechi, firmele fostului baron liberal de Iasi nu au dat niciun ban inapoi. Asta deoarece desi se afla in spatele gratiilor, Fenechiu a deschis la Tribunalul Bacau tot felul de procese in care contesta diferite lucruri tocmai pentru a amana executarea silita. Insa magistratii bacauani nu s-au lasat impresionati de argumentele lui Fenechiu si au respins contestatiile acestuia. Prin urmare, firma de practicieni in insolventa Sierra Quadrant SPRL, lichidatorul judiciar al Sucursalei de Întretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, societatea pagubita in dosarul Transformatorul a demarat recent procedurile de executare a firmelor lui Fenechiu. „Au fost castigate de noi unele procese deschise de domnul Fenechiu care contesta unele aspecte ale executarii. In consecinta, am trimis dosarul executorului judecatoresc care dupa cunostinta mea a demarat procedurile de recuperare a banilor”, a spus practicianul in insolventa Dan Saveliuc, reprezentantul firmei Sierra Quadrant SPRL.

Citeste si: LIVE TEXT. A inceput procesul. Cati ani de puscarie primeste Relu Fenechiu – UPDATE

Reamintim ca in hotararea definitiva data de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este precizat clar ca inreg prejudiciul trebuie recuperat de la condamnati si de la firmele acestora in special Fene Grup SA care ulterior si-a schimbat denumirea in SC Engeko SA. Reamintim ca Fenechiu si complicii sai Bogdan Damian, Ion Marghidan, Ioan Turbatu si Petru Andronache au fost condamnati definitiv de Inalta Curte la data de 30 ianuarie anul acesta. In ceea ce priveste prejudiciul, judecatorii au stabilit ca cea mai mare parte a sumei sa fie recuperata de la fratii Fenechiu, in timp ce fostii directori de la SISE vor achita doar o parte.

Adauga un comentariu