Actualitate

Fenechiu vrea sa iasa mai repede din puscarie. Solicitarea este pe masa judecatorilor

Publicat: 22 sept. 2014
1

@ Fostul baron PNL a depus in luna august o cerere de revizuire la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Relu Fenechiu face tot posibilul sa iasa mai devreme din puscarie. In speranta ca ar putea obtine o pedeapsa mai mica, Relu Fenechiu a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o cerere de revizuire a sentintei din dosarul Transformatorul. Cererea de revizuire a fost depusa de Relu Fenechiu, de fratele sau Lucian si de Bogdan Damian, unul dintre directorii de la Fene Grup, iar dosarul a primit numarul de inregistrare 3042/1/2014. Procesul are primul termen de judecata pe 22 septembrie 2014 si se va judeca intr-o procedura simplificata astfel incat nu va fi necesara prezenta lui Fenechiu la proces. Potrivit unor surse judiciare, in cererea depusa, fratii Fenechiu si Bogdan Damian contesta marturia depusa de unii dintre martorii acuzarii.

Citeste si: LIVE TEXT. A inceput procesul. Cati ani de puscarie primeste Relu Fenechiu – UPDATE

Reamintim ca Fenechiu a fost condamnat pe data de 30 ianuarie a.c. de un complet condus de Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Prejudiciul calculat in acest dosar este 58 miliarde lei vechi. Dosarul se refera la modul in care Fenechiu a pus umarul la devalizarea Societatii de Servicii Energetice, filiala din Moldova. Frauda a fost posibila in special cu complicitatea fostilor directori ai societatii care, de asemenea, au fost condamnati (Ion Turbatu, Petru Andronache, Ion Marghidan). Acestia au acceptat ca societatea sa cumpere de la firmele lui Fenechiu transformatoare electrice second-hand pe care le-au platit ca si cum ar fi fost noi. Initial prejudiciul calculat in dosar depasea 60 de miliarde lei, dar in cursul procesului inculpatii au reusit sa mai micsoreze suma prezentand o serie de documente in apararea lor. In mod ciudat prejudiciul din dosar nu a fost recuperat inca. Servicii Energetice Moldova a intrat in insolventa, iar administratorul judiciar se lupta in justitie in cadrul unor procese civile sa puna in executare decizia Inaltei Curti.

Comentarii
  • VULPE este sluga lui FENECHIU,de aia incalca legea ca i este dator..STIM toti ca doneaza la Bucuresti sa si tina functia marlanul.CATA SPAGA A LUAT VULPE NU PREVEDE CODUL PENAL PEDEAPSA>CUM de sunt agenti angajati din 2009 care au sub 1,70 m altii strabism, altul avea dosar penal ?DAR VULPE E NEVINOVAT, NU?Chioscul puscariei cotizeaza la vulpe,GAZ ul COTUL MORII SI REDIU desfiintate sa nu ajunga la puscarie VULPE SI CAINII LUI.BINE i a facut SIMONA ca si a batut joc de el.PISAMA S pe toti taranii si pe VULPE.

Adauga un comentariu