Magazin

Fenomen astronomic DEOSEBIT. Luna albastra, pe 21 mai

Publicat: 20 mai 2016
1
In ultima perioada, numele „Luna albastra” a fost folosit pentru a descrie doua dintre cele doua luni pline aparute intr-o singura luna calendaristica, dar o definitie mai veche spune ca Luna Albastra reprezinta, de fapt, a treia luna plina dintre cele patru care pot aparea intr-un singur anotimp.
Acum, datorita progresului facut in tehnologie, fenomenul este mult mai bine cunoscut. Din cate se pare, urmatorul eveniment de acest gen va avea loc pe data de 21 mai 2016 si se va produce in apropierea planetei Marte. Conform unui articol publicat in anul 1937, in Almanahul Maine Farmer, Luna Albastra este acea luna plina care poate aparea in plus fata de celelalte trei observate pe parcursul unui anotimp. In acest mod au fost descrise Lunile Albastre aparute pe cer pe 21 noiembrie 2010 si 20 august 2013.
Pe data de 21 mai, Luna si Marte vor putea fi observate pe cer, incepand cu seara zilei de 21 mai si pana in dimineata zilei de 22 mai. Bineinteles, Luna nu va avea culoarea albastra, insa culoarea rosie a lui Marte va fi cat se poate de vizibila.
Adauga un comentariu