Curiozitati

Fenomen ASTRONOMIC fascinant: PERSEIDELE sau ploaia de stele. CAND il PUTEM VEDEA – VIDEO

Publicat: 11 aug. 2014
9
Fenomenul Perseidelor, ploaia de stele cazatoare, vine si in acest an, putand fi vazut mai ales in noptile din perioada 11-13 august. Potrivit Agentiei spatiale americane, se asteapta ca numarul de meteoriti care vor fi observati in orele de varf sa ajunga pana la 100 pe ora.
Fascinanta ploaie de stele a Perseidelor se datoreaza ramasitelor provenite de la cometa 109P/SwiftTuttle, potrivit Tech Times.

Vezi si Spectacolul fenomenal al naturii surprins intr-un timelapse magnific – VIDEO 

Perseidele sunt denumite dupa constelatia Perseu, de unde par ca vin aceste roiuri de meteoriti. Numele provine de la cuvantul grecesc Perseides, ceea ce inseamna fiii lui Perseu, un semizeu din mitologia greaca.
Potrivit NASA, in perioada de varf a fenomenului astronomic, meteoritii pot atinge viteze de pana la 59 de kilometri pe ora.
„Ploaia de stele a Perseidelor este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai importante astfel de fenomene care se pot observa, in care se pot vedea meteoriti care se deplaseaza rapid, foarte stralucitori si care lasa dare de lumina pe cer”, conform NASA.

Vezi si Top cele mai ciudate 9 lucruri din univers 

Perseidele au loc de obicei in luna august din fiecare an, iar pasionatii de astronomie au ocazia sa asiste la un spectacol fascinant, chiar inainte de ivirea zorilor.
In acest an, Perseidele ating punctul culminant intre 11 si 13 august. Astronomii sugereaza ca un cer senin si intunecat ofera cea mai buna vizibilitate pentru observarea ploii de stele cazatoare.


Adauga un comentariu