Magazin

Fenomen iesit din COMUN: Un oras intreg a fost INVADAT de prevestitorii mortii

Publicat: 04 nov. 2014
Fenomen mai putin obisnuit in centrul municipiului Satu Mare, unde mai multe colonii de bufnite s-au instalat ca sa ierneze, potrivit specialistilor. Ce nu pot explica acestia este cum se impaca cele peste 100 de bufnite cu galagia si curiosii din zona, mai ales ca aceste pasari prefera singuratatea. Acum au ajuns adevarate vedete in oras.

Citeste si: Un urs TERORIZEAZA o scoala! 100 de elevi sunt BLOCATI in cladire!

Potrivit credintelor populare, aceste pasari sunt considerate mesagerul cel mai de temut al mortii, nu numai la noi, ci peste tot in Europa. Pentru ca sunt numite si pasari ale mortilor, sunt localnici care spun ca bufnitele vestesc moartea atunci cand canta pe casa sau in preajma ei. Cu toate acestea, daca initial oamenii s-au speriat de ele, satmarenii au ajuns sa le indrageasca. Le admira dimineata si asteapta cu nerabdare lasarea serii doar ca sa le vada plecand in stol la vanatoare.

Citeste si: Fotografia acestui baietel a starnit CONTROVERSE. Performanta sa nu a fost pe placul tuturor!

Directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor, Daniel Dragos, spune ca bufnitele au ”migrat” spre oras, din cauza ploilor din ultime vreme. Galeriile de soareci au fost inundate, astfel ca pasarile au fost nevoie sa plece in cautare de mancare.
Chiar daca in oras este agitatie, zgomotul masinilor nu pare sa le deranjeze. Ba mai mult, bufnitele par sa fie obisnuite cu aglomeratia. Tamas Sike, biolog in cadrul Muzeului Judetean Satu Mare, spune ca bufnitele sunt de folos locuitorilor orasului pentru ca vor starpii soarecii.

Citeste si: 

Un caine s-a hranit doar cu CRENGUTE si PIETRE dupa ce a fost ABANDONAT. Era aproape de MOARTE cand a fost SALVAT!
“Faptul ca ele sunt aici inseamna ca toata iarna vor vana in jurul orasului sau in oras si vor starpi un numar mare de rozatoare”, spuen Tamas Sike.
Noaptea, bufnitele ies in stol la vanat, oferind un adevarat spectacol. Specialistii ii avertizeaza pe oameni ca ciufii de padure sunt o specie protejata si nu pot fi vanati.
Sursa: voceatransilvaniei.ro 
Adauga un comentariu