Magazin

Fenomen straniu in Carpati. Cararea blestemata din Bucegi, acolo unde turisti dispar fara a lasa vreo urma

Publicat: 13 iul. 2018
1

Foarte multe voci fac referire la existenta unor portaluri in Muntii Bucegi, care ar explica fenomenele stranii care au loc frecvent aici.

Prin Busteni circula numeroase povesti despre locurile misterioase din inima Muntilor Bucegi. Localnicii spun ca ar exista portaluri care leaga Valea Urlatorii de Valea Alba sau de Valea Cerbului.

Povestile par a fi confirmate chiar de marturiile turistilor care ajung in Valea Urlatorii. De-a lungul vremii, nu putini au fost cei care au povestit ca pe drum s-au intalnit cu oameni complet dezorientati, care fie nu stiau unde se afla, fie aveau impresia ca ajunsesera in alta parte. Totusi, cel mai periculos fenomen paranormal din Bucegi este aparitia unei carari „blestemate”, avertizeaza localnicii din Busteni.

Mergand pe Valea Comorilor, urcand pe traseul Jepii Mici, se poate ajunge intr-o zona unde, uneori, apare o carare ingusta de vreo 20 de centimetri, paralela cu poteca principala.

Singura problema este ca, in realitate, cararea respectiva nu exista, ba chiar se spune ca cei care se aventureaza pe aceasta dispar fara urma.

Unii spun ca, de fapt, cararea ireala este o iluzie optica, in timp ce altii dau vina pentru eventuale disparitii pe faptul ca traseul Jepii Mici este unul extrem de periculos.

Legendele castelului Cantacuzino

Castelul Cantacuzino, din Busteni, ascunde numeroase legende si povesti infricosatoare si si-a castigat un binemeritat loc pe harta locurilor despre care se spune ca sunt bantuite. In fata castelului se afla o grota.

Oamenii din zona spun ca aceasta ar fi acolo inca de dinaintea ridicarii castelului, ba mai mult, in fata grotei s-ar vedea, in noptile furtunoase, lumini stranii si naluci de fum, insotite de vuiete infricosatoare.

Dupa nationalizare, impunatorul palat a fost transformat intr-un sanatoriu unde erau tratati pacientii cu TBC.

Totusi, nimeni nu a stiut niciodata ce se intampla cu adevarat in spatele zidurilor castelului.

Se spune ca, inainte de Revolutie, acolo ar fi fost torturati dusmanii regimului, astfel ca umbla vorba ca spiritele acestora ar bantui domeniul. Unii turisti au observat, dupa ce au descarcat fotografiile facute in interiorul castelui, ca pe acestea apareau niste sfere luminoase, pe care nu le vazusera cu ochiul liber.

Misterul „Capul de dinozaur”

Doritorii pot ajunge din Busteni la „Capul de dinozaur”. Se spune ca ciobanii evita sa treaca pe langa acesta, deoarece „dinozaurul” isi cere jertfa si astfel raman fara cateva oi.

Multi turisti au sustinut ca in momentul in care au ajuns in apropierea „Capului de Dinozaur”, aparatele de fotografiat si telefoanele mobile ale acestora au ramas brusc fara baterie. Dupa ce au parasit zona, aparatele au revenit la normal.

Invaluita in mister este si piatra dreptunghiulara, aflata in apropiere de Diham, care aduce izbitor cu una funerara, semanand cu lespezile care acopereau, pe timpuri, sarcofagele.

La fel ca in cazul „Capului de dinozaur”, si aici ar avea loc fenomenii stranii. Potrivit marturiilor unor turisti, in zona „cedeaza”

aparatura electrica, iar busolele nu mai indica nordul. De asemenea, se zice ca femeile care ating piatra se simt rau cateva zile.

Lumini si zgomote bizare

Fenomene stranii au avut loc, pare-se, si pe drumul ce duce de la Gura Diham spre Busteni, marginit de padure. Unii soferi au povestit ca au simtit, in timp ce se apropiau de Busteni, ca erau urmariti de niste lumini bizare, ce veneau dinspre padure.

Uneori, in zona se aud si zgomote stranii, ca si cum cineva ar fi acolo, in padure. Cu toate ca au fost si persoane care si-au luat inima in dinti si au coborat din masina pentru a cerceta zona cu lanternele, nu au gasit absolut nimic, misterul ramanand in continuare neelucidat.

Adauga un comentariu