Sport

Fenomenul Gaziantep. Echipa lui Marius Șumudică se bate la titlu în Super Liga din Turcia

Publicat: 28 dec. 2020
Marius Șumudică, antrenorul echipei Gaziantep din prima ligă a Turciei
Rezultat mare obținut de Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, în Super Liga din Turcia

Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, a ajuns sperietoarea echipelor în Super Liga din Turcia. Gaziantep a câștigat în ultima etapă cu Alanyaspor, locul 2, și a ajuns la doar două puncte de liderul Galatasaray Istanbul. Marius Șumudică a ajuns un adevărat fenomen în Turcia, echipa sa fiind într-una din cele mai bune perioade

Rezultat după rezultat pentru echipa momentului din prima ligă a campionatului Turciei. Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, a câștigat la finalul săptămânii trecute partida disputată cu Alanyaspor și a ajuns în coasta liderului Galatasaray Istanbul. Gaziantep a câștiat partida cu Alanyaspor cu scorul de 3-1 și a ajuns să împartă poziția secundă. Ba chiar are un joc mai puțin. Ecartul față de Galata s-a micșorat considerabil, iar Marius Șumudică poate visa chiar la titlu cu echipa momentului în Turcia.

Șoc în prima ligă din Turcia. Alexandru Maxim a marcat pentru Gaziantep

Partida cu Alanyaspor nu a avut istoric. Pentru Gaziantep au marcat Dicko (9′) , Demir (30′) și Alexandru Maxim (60′), în timp ce pentru oaspeți a punctat Davidson (26′). Alexandru Maxim a ajuns astfel la 7 goluri în Superliga din Turcia în acest sezon în primele 14 partide din campionat. Românul și-a egalat performanța la Gaziantep din sezonul trecut, dar și de la VfB Stuttgart din sezonul 2013-2014.
Gazdele au cedat deliberat posesia, având doar 26 la sută în prima repriză. Intenția a fost clară, aceea de a pândi pe contraatac. Și rezultatele s-au văzut. Din trei astfel de situații au punctat de două ori pe tabelă. Dicko a sprintat ca un fulger din terenul propriu, a pierdut pe drum trei adversari și a strecurat mingea printre picioarele portarului. Tot malianul s-a aflat la originea golului de 2-1, migea lungă peste toată defensiva Alanyei a ajuns la Mirallas, care i-a pus mingea pe tavă în 4 metri lui Demir.
Putea fi chiar 3-1 la pauza, dar Demir s-a pierdut și, în loc să îi ofere assistul lui Maxim, l-a căutat greșit pe Dicko la colțul lung.

Anul 2020 de pus în ramă pentru Marius Șumudică. Sezon perfect la Gaziantep

De pe 18 ianuarie, de la eșecul cu Fenerbahce (0-2), nimeni nu a câștigat la Gaziantep! Fostul lider a riscat și atât a și așteptat Alexandru Maxim. O nouă contră, preluare pe piept la marginea careului, trei pași și finalizare cu clasă în diagonală, în plasa laterală. Șut imparabil și chiar dedicație la cameră. Scorul a ajuns la 3-1, iar pe margine, Șumudică era sufocat de îmbrățișările celor din echipa sa. Parcă le-a închis gura celor de pe banca adversă. Scorul putea fi chiar mai mare. Alexandru Maxim a trecut aproape de a doua sa dublă la rând. Șutul său a fost însă deviat alături de țintă. Și era doar a patra execuție pe poartă a lui Gaziantep.

După 14 partide disputate în Super Liga din Turcia, Gaziantep are 27 de puncte acumulate. Echipa antrenată de Marius Șumudică are 7 victorii, 6 remize și doar o înfrângere în acest sezon. Golaverajul este de 27 la 16, cel mai bun atac din campionat alături de Fenerbahce.
Gaziantep a pierdut doar în prima etapă, pe terenul lui Galatasaray Istanbul. Astfel, 13 meciuri fără înfrângere reprezintă seria fără înfrângere a echipei lui Șumudică în Super Liga din Turcia. Iar miracolul poate să prindă tot mai mult contur.

Adauga un comentariu