Secretele istoriei

Ferdinand al II-lea al Celor Doua Sicilii in primii ani ai domniei

Publicat: 12 ian. 2015
3

Ferdinand al II-lea (Ferdinando Carlo, 12 ianuarie 1810 – 22 mai 1859) a fost rege al Celor Doua Sicilii din 1830 pana la moartea sa.

A urcat pe tronul regatului celor Doua Sicilii la 8 noiembrie 1830, la varsta de 20 de ani. In primii sai ani de domnie, Ferdinand a fost destul de popular. A publicat un edict in care a promis sa acorde o atentie deosebita pentru administrarea impartiala a justitiei, de a reforma finantele si de a folosi toate eforturile pentru a vindeca ranile care au afectat regatul timp de multi ani.

Vezi si Printul Alfonso, Conte de Caserta, un pretendent la tronul celor Doua Sicilii

Scopul lui, spunea el, a fost sa guverneze regatul intr-un mod care ar aduce cea mai mare fericire pentru cel mai mare numar de supusi respectand in acelasi timp drepturile colegilor sai monarhi si cele ale Bisericii Romano-Catolice.

Vezi si Perioada napoleoniana a regatului celor Doua Italii

Primii ani ai domniei au fost relativ pasnici: el a redus impozitele si cheltuielile, a construit prima linie de cale ferata din Italia intre Neapole si palatul regal de la Portici, a dotat flota cu primul vapor cu aburi si a stabilit o conexiune telegrafica intre Neapole si Palermo.

Cu toate acestea, in 1837 el a suprimat violent demonstrantii sicilieni care cereau o constitutie. Intelectualii progresivi, care erau motivati de infiintarea unei noi societati infiintata pe o constitutie moderna, au continuat sa ceara regelui sa acorde o constitutie si sa liberalizeze domnia sa.
Adauga un comentariu