Magazin

Feriti-va de acest produs din peste, poate cauza CANCER! Zeci de mii de oameni mor in fiecare an din cauza asta

Publicat: 21 oct. 2016
1
Un produs din peste contine o substanta extrem de periculoasa si care creste riscul de cancer. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat in Vietnam, tara care exporta cantitati enorme de peste pentru consumatorii din intreaga lume.
Cercetarile arata ca sosul de peste folosit pe larg in tarile asiatice si fabricat din pestele crescut in fermele din Vietnam contine cantitati mari de arsenic, substanta toxica care de altfel polueaza peste limitele normale apele din regiune. Studiul efectuat de Vietnam Standards and Consumers Association arata ca 67% dintre mostrele de sos de peste testate depaseau limita maxima de siguranta de 1mg de arsenic per litru. In aceasta problema s-a implicat si prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc, care a cerut sa fie efectuate verificari suplimentare ale calitatii sosului de peste dupa ce presa locala a scris despre cantitatile mari de substante chimice periculoase folosite in industria alimentara.

Citeste si: Vrei sa traiesti mai mult? Iata „LEACUL NEMURIRII” al chinezilor pentru a-ti PRELUNGI viata!

Sosul de peste este un ingredient care se foloseste in majoritatea felurilor de mancare vietnameze, iar din vanzarea acestui produs se obtin incasari de 320 de milioane de dolari numai in Vietnam. Cercetarile au constatat anterior ca cei expusi la otravirea cu arsenic se confrunta cu un risc crescut de cancer de vezica urinara, cancer pulmonar, cutanat, precum si boli de inima, diabet de tip 2, schimbari ale sistemului imunitar la copii. Human Rights Watch (HRW) arata ca 43.000 de oameni mor in fiecare an in Bangladesh din cauza unor afectiuni legate de contaminarea apei potabile cu arsenic. Vietnamul este un mare exportator de peste ieftin in intreaga lume.
Adauga un comentariu