Economic Local

Fermierii din Iasi primesc banii pentru ameliorarea raselor de animale

Publicat: 02 iun. 2019

Incepand de astazi, in conturile fermierilor vor ajunge aproximativ 10.000 de euro, bani proveniti de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru ameliorarea raselor de animale.

O noua suma a fost aprobata in acest an de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru crescatorii de animale, pentru înfiintarea si mentinerea registrelor genealogice ale raselor de animale si pentru serviciile de determinare a calitatii genetice a animalelor.

Anual, conform prevederilor din Hotarârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul cresterii animalelor, sunt aprobate sumele pentru anul în curs. Astfel, suma alocata pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 56.000.000 lei, din care 27.000.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, respectiv 29.000.000 lei pentru speciile ovine si caprine.

Vezi si: Iesenii au incasat 125 de milioane de euro din subventii in agricultura

Astfel, se acorda ajutorul de stat pentru efectuarea serviciilor aferente întocmirii si mentinerii registrelor genealogice si pentru testele efectuate de terti sau în numele unor terti pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului, cu exceptia controalelor efectuate de proprietarul septelului si a controalelor de rutina cu privire la calitatea laptelui.

 loading...

Adauga un comentariu