Economic Local

Fermierii din Iași vor să obțină fondurile europene pentru asigurarea culturilor

Publicat: 21 mai 2020

Solicitanții pot depune online cereri de finanțare la AFIR pentru asigurarea culturilor de toamnă din anul 2019 și pentru culturile de primăvară din anul 2020, până la data de 30 noiembrie 2020

Agricultorii din Iași afectați de secetă s-au grăbit să depună cererile la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru a obține fondurile europene pentru asigurări. Aceștia au solicitat banii pentru culturile de toamnă afectate de seceta pedologică din ultimele luni, fiind depuse 12 solicitări. Riscurile eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare sunt fenomenele climatice nefavorabile, respectiv seceta, arșița, inundațiile, grindina, înghețul timpuriu de toamnă, iarnă sau târziu de primăvară, ploile torențiale sau ploile excesive și de lungă durată. De asemenea, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada, dar și infestările cu organisme de carantină dăunătoare plantelor sunt eligibile la finanțare. Solicitanții pot beneficia de sprijin dacă utilizează terenuri agricole (cu excepția suprafețelor cultivate cu struguri pentru vin), dacă dețin, cresc sau exploatează animale.

Fermierii din Iași au încasat banii pentru asigurări

Fonduri europene pentru asigurarea culturilor

Solicitanții pot depune online cereri de finanțare la AFIR pentru submăsura 17.1-Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor – sesiune destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 și aferente culturilor de primăvară pentru anul 2020 până la data de 30 noiembrie 2020. Până în prezent au primit banii de la AFIR aproximativ 30 de fermieri care au încasat 50.000 de euro pentru asigurarea culturilor. Anul acesta vor fi puse la dispoziția fermierilor 40 de milioane de euro pentru primele de asigurări.
Adauga un comentariu