Economic Local

Fermierii ieseni respecta programarile facute de APIA

Publicat: 19 apr. 2019

Campania de depunere a cererilor unice la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Iasi s-a derulat conform programarilor din ultima saptamana. Pana in prezent au depus toate documentele necesare aproximativ 13.200 din cei 22.500 de fermieri programati sa vina la sediul APIA sau centrele locale in perioada 1 martie-15 mai, pentru a depune cererea unica.

In aceasta perioada, majoritatea celor care solicita subventia pentru anul 2019 sunt fermierii care detin peste 50 de hectare de teren agricol sau au ferme zootehnice. Astfel, marii fermieri din zona Andrieseni, Trifesti, Strunga, Aroneanu, Miroslava, Stolniceni Prajescu si Raducaneni s-au prezentat cu invitatia de la APIA si datele cu privire la actele pe care trebuiau sa le aduca sau numele functionarului care va inregistra cererea online.

Pana in prezent nu au fost probleme cu eliberarea adeverintelor de catre primariile din Iasi, asa cum s-a intamplat in alte comune din tara, unde fermierii s-au plans ca nu pot depunere cererile din cauza ca nu au primit adeverinta de la primarie. In campania din acest an, ca si anul trecut, completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic, folosind aplicatia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea si închiderea cererii unice de plata în IPA-Online se face în prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plata, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.loading...

Adauga un comentariu