Auto-Moto

Ferrari: „F1 nu se poate lipsi de cursele traditionale din Europa”

Publicat: 16 ian. 2012

Ferrari a facut un nou apel pentru ca Formula 1 sa pastreze în calendar cursele traditionale din Europa, precum Silverstone, Spa-Francorchamps si Monza. Calendarul competitional al Formulei 1 a suferit schimbari dramatice în ultimii ani, numarul de curse din Orientul Mijlociu si Asia fiind deja usor mai mare decat cel al curselor din Europa.
In plus, numeroase circuite traditionale din Europa au probleme financiare în urma carora ar putea fi obligate sa renunte la gazduirea Marilor Premii, printre acestea figurand Spa-Francorchamps sau Barcelona. In acest context, Piero Ferrari, vicepresedintele Ferrari, a facut un nou apel pentru ca Formula 1 sa pastreze cursele traditionale în calendar.
„Simtim ca F1 trebuie sa fie un campionat mondial, asa ca este natural sa existe curse în afara Europei. Insa regret sa pierdem unele Mari Premii importante, cum ar fi Marele Premiu al Frantei, iar daca pierdem si alte curse precum aceasta va fi pacat. Nu sunt în favoarea reducerii numarului de curse din Europa. Pentru noi, Silverstone este o cursa foarte importanta, la fel ca Monza si Spa. In fiecare an vedem curse fantastice acolo si sper sa nu pierdem aceste curse”, a declarat Ferrari cu ocazia evenimentului Wrooom gazduit de Scuderia într-o statiune montana din Italia. Anterior, Ecclestone a declarat de mai multe ori ca Europa ar trebui sa aiba patru, maxim cinci curse în calendarul Formulei 1.loading...

Adauga un comentariu