Titlurile zilei

Fertilizarea in vitro a avut rezultate miraculoase la Iași! O femeie în vârstă de 53 de ani a adus pe lume un copil perfect sănătos

Publicat: 22 ian. 2022
Medicul Anca Ștefan, blondă, în halat alb, pe un scaun și un bebeluș
O femeie în vârstă de 53 de ani, care și-a dorit să devină mamă, a reușit să nască o fetiță perfect sănătoasă, datorită procedurii de fertilizare in vitro

O femeie de 53 de ani a reușit să nască după ce a făcut fertilizare in vitro, la Iași. Aceasta a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Medicii din Iași au reușit să îi îndeplinească acesteia cel mai mare vis, acela de a fi mamă. Miracolul a putut fi posibil cu ajutorul ovocitelor donate

Și-a dorit să devină mamă și nu a mai ținut cont de nimic! La 53 de ani a mers la medic și a început procedura de fertilizare in vitro, iar câteva luni mai târziu, a adus pe lume un copil perfect sănătos. Miracolul s-a întâmplat chiar la începutul anului 2022. Pentru ca visul femeii să devină realitate, a fost nevoie de ovocite donate.

”Cazul pacientei în vârstă de 53 de ani este un caz particular cu ovocite donate. Această pacientă este cea mai în vârstă pe care am avut-o până în prezent. Femeia se află la prima naștere, deoarece a pus pe primul plan cariera, iar când a decis să devină mamă, a fost târziu. Pacienta a apelat la fertilizare in vitro deoarece se afla la menopauză și nu mai putea rămâne însărcinată. Acest caz a avut o evoluție foarte bună deoarece, imediat după controalele medicale, a fost începută procedura în sine.

Sarcina a decurs normal, iar mama a născut la termen o fetiță perfect sănătoasă. Nu a fost vorba despre un caz în care mama se chinuia de mai multă vreme să rămână însărcinată, acum a vrut să se întâmple, deoarece până în prezent a pus cariera pe primul loc”, a declarat dr. Anca Ștefan, medic specialist obstetrică-ginecologie, Omini Clinic Iași.

Fertilizarea in vitro este la mare căutare în Iași

Cazurile în care femeile de peste 45 de ani apelează la proceduri artificiale ca să rămână însărcinate sunt în creștere la Iași. Acestea apelează disperate la astfel de intervenții din mai multe motive, printre care amânarea sarcinii, la fel cum a fost cazul precizat mai sus.

Medicii precizează că trebuie tras un semnal de alarmă în cazul acestui fenomen care a luat amploare. Femeile care nu pot rămâne însărcinate se pot înscrie în programul gratuit al Ministerului Sănătății.

”Sunt foarte multe cazuri de femei care apelează la fertilizarea in vitro după vârsta de 45 de ani, deoarece amână sarcina, gândindu-se că pot face un copil și după 40 de ani, dar nu mereu se poate. Acestea intră la menopauză și acest lucru nu mai este posibil, și este nevoie de această intervenție dacă chiar își doresc cu adevărat. Foarte multe femei ajung să amâne o sarcină și din motive financiare sau psihologice. Altele se căsătoresc târziu și își doresc un copil, dar nu să înfieze. Motivele sunt multiple, dar cea mai întâlnită cauză la femeile de peste 45 de ani este aceea că își doresc mai întâi o carieră frumoasă și după un copil. Fac asta pentru că știu că își permit să își crească foarte bine copilul, cel puțin din punct de vedere financiar”, a adăugat dr. Anca Ștefan, medic specialist obstetrică-ginecologie, Omini Clinic Iași.

Un cuplu din Iași aștepta de 10 ani să aibă un copil

Un alt caz miraculos legat de inseminarea in vitro la Iași a avut loc chiar înainte de Crăciun. Un cuplu aștepta de mai bine de 10 ani să aibă un copil.

Minunea a apărut chiar cu o săptămână înainte de sărbători, mulțumită medicilor ieșeni care i-au ajutat ca cea mai mare dorință a lor să devină realitate. Din punct de vedere biologic, tânăra în vârstă de aproximativ 38 de ani avea șanse zero la sută să rămână însărcinată, deoarece în urma unor complicații medicale a rămas fără ambele ovare.

Pentru a putea rămâne însărcinată, a cumpărat ovocite tocmai din Spania. Rata crescută de succes a medicilor din Iași a ajuns și la urechile celor din străinătate. O femeie din Irlanda l-a contactat pe medicul ieșean Adrian Borș, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni medici. Eforturile acesteia nu au fost în zadar, reușind să rămână însărcinată, după procedura de fertilizare in vitro efectuată la clinica din Iași.
Comentarii
 • IE BINE CA HARE BANY
  IEU IMI DORESK UN COPIL DE LA 20
  AM DOUA JOBURI SI 50 DE HANI ACU E PREA TARZIU
  NU AM BANI DESI LUCREZ TUATA ZIULIK

 • Pe la vreo 100 de ani se poate face o fertilizare in vitro?Știință a avansat doar!A făcut Ilieasca acum 17 ani,pe la vreo 67 de ani,a mers experimentul!Pentru Guinness Bock se poate incerca și la 100 de ani!

 • Nu fiti rai si nu dati cu piatra!
  Doamna este foarte realizata, iar copilul este lumina vietii ei!
  Eu am nascut la 45 (nu prin vitro!), iar fiul meu imi spune, in fiecare zi, cit este de fericit ca sunt mama lui. Imi creste inima de bucurie! Am asteptat o viata acest copil si l-am avut, cind situatia mea materiala imi permitea sa-i ofer tot ce e mai bun pe fata pamântului.
  Mamele mai ,,coapte” sunt foarte responsabile, foarte stabile emotional si au conditii sa le ofere copiilor.
  Cele de 20 de ani poate n-au ce pune pe masa sau nu pot sa-i creasca.

  Sa ne traiasca pruncii! ca i-am dorit mult! Si noi sa fim sanatoase, sa-i crestem!

 • Oligofreno, tu nu stii sa-ti scrii numele si nici macar ceva simplu precum „e bine” sau „eu imi doresc”… Ce pretentii financiare vrei (sau visezi)? 🤣 E clar ca n-ai calcat pe la scoala, ca deh, la voi in țâgănie, toți o dau pe jmekerie, succes cu ea si in continuare.

 • Pentru ”Copilu”

  Transmite-i mamei tale aceasta propunere, ca ea te-a produs si ea trebuie sa o primeasca!
  Poate iti face si un dram de educatie, ca-ti lipseste.

Adauga un comentariu