Actualitate

Festival de datini si obiceiuri de iarna la Popricani – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 dec. 2015

In aceasta perioada, in preajma sarbatorilor de iarna, in localitatea ieseana Popricani are loc un festival de iarna. Atat in preajma Craciunului cat si a Anului Nou va avea loc un program de colinde traditionale sustinute de copiii din localitate, precum si un colocviu cu tema datinilor si traditiilor stramosesti. Festivalul „Traditiile ierni la Popricani” a ajuns la cea de a treia editie.

De altfel, ieri, in ajunul Craciunului, primarul Valeriu Parlog a primit la sediul primariei mai multe grupe de copii din satele comunei care au deschis festivalul cu un concert de colinde. Copii au primit o serie de cadouri din partea primariei oferite cu sprijinul cotidianului BUNA ZIUA IASI ca urmare a campaniei „Prietenii lui Mos Craciun„.

Festivalul de la Popricani va continua in a treia zi de Craciun cu o serie de manifestari sportive si culturale, iar in preajma Anului Nou, va avea loc si o parada a cetelor de mascati. „In aceasta perioada se desfasoara activitati deosebite in localitatea noastra. Avem un festival plin de traditii si obiceiuri, lucru care ne bucura nespus. Toate evenimentele derulate sunt importante, noi invitam pe toti cetatenii care pot veni si lua parte la aceste manifestari. Ii asteptam pe toti cei care vor sa participe. In a treia zi de Craciun, ne-am propus sa renastem traditia Balului Gospodarilor. O sa mai avem destule surprize in toate aceste zile si speram sa fie multa lume prezenta”, a mentionat Valeriu Parlog, primarul comunei Popricani.

Comentarii
  • D-le primar cred ca oamenii s-ar bucura mai mult daca ar avea APA CURENTA,(ca nu este potabila in zona)GAZE,DRUMURI decit zilele comunei sau traditii, baluri etc ocupati-va mai mult de problemele cu adevarat importante

Adauga un comentariu