Din lumea filmului

Festival de film documentar dedicat democratiei si drepturilor omului

Publicat: 16 apr. 2013
Festivalul de film WHY DEMOCRACY aduce in atentia publicului romanesc 22 de filme documentare proiectate in peste 200 de tari si teritorii, atingand o audienta de peste 300 de milioane de spectatori si generand numeroase dezbateri in toata lumea. Filmele din cadrul festivalului sunt parte dintr-un amplu proiect international si sunt realizate de regizori independenti, premiati la festivaluri de film de notorietate. 
Subiectele abordate de filme sunt diverse: metodele de tortura aplicate in inchisorile americane / alegerea democratica a unui sef de clasa in China comunista / scandalul generat de niste benzi desenate daneze in comunitatea musulmana etc. Actiunea filmelor se desfasoara in diferite tari:  Marea Britanie, Bolivia, China, Croatia, Cuba, Danemarca, Republica Democrata Congo, Egipt, India, Iran, Italia, Kenia, Republica Liberia, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Spania si Statele Unite ale Americii.  
Filmele Why Democracy?  au constituit punctul de plecare a numeroase discutii in intreaga lume, ajungand la audiente impresionante care s-au angajat intr-o dezbatere globala despre democratie si drepturile omului. Mai multe detalii pot fi gasite la  www.whydemocracy.net
Filmele sunt in limba engleza si nu au subtitrare in limba romana.
Intrarea este gratuita, iar filmele vor fi difuzate in intervalul 25 – 29 aprilie de la 17.00 la 20.00.
Program
Joi, 25 aprilie 2013
Ora 17.00 – Coming of age: Please Vote for Me – Un experiment de democratie in China:  alegeri democratice sunt organizate intr-o scoala primara.
Ora 18.15 – Don’t Shoot: Egypt: We Are Watching You – Daca primele alegeri democratice din Egipt, dupa 24 de ani, sunt umbrite de acuzatii grave de frauda si de numeroase acte de violenta, ce legitimitate are noul regim? 
Vineri, 26 aprilie 2013
Ora 17.00 – Famous Last Words: Taxi to the Dark Side – O poveste despre disparitatile din ce in ce mai mari dintre respectarea drepturilor omului si metodele folosite pentru a colecta informatii de la suspectii de terorism.
Ora 18.15 – Feminin, Masculin: For God, Tsar and the Fatherland – O poveste despre patriotismul din Rusia, despre valorile unei societati, despre o altfel de democratie.
Sambata, 27 aprilie 2013
Ora 17.00 – Interferenze: Looking for the Revolution – E nevoie de mai mult decat de un tricou cu Che Guevara pentru a fi revolutionar. Pe tine ce te-ar determina sa pornesti o revolutie?
Ora 18.15 – Kinshasa: Bloody Cartoons– O poveste despre cum si de ce 12 desene dintr-o mica publicatie de provincie din Danemarca au putut implica aceasta tara in confruntari cu musulmani din intreaga lume.
Duminica, 28 aprilie 2013
Ora 17.00 – Maria and Osmey: In Search of Gandhi -India inregistreaza in ultimii ani o crestere economica evidenta. Este, insa, aceasta dezvoltare resimtita de toata populatia? Sau, mai bine zis, cate dintre valorile lui Gandhi se mai aplica in societatea indiana de astazi?
Ora 18.15 – Miss Democracy: Iron Ladies of Liberia – Dupa aproape doua decenii de razboi civil, in 2006, Liberia are primul oficial ales prin vot liber, care este si prima femeie sef de stat din Africa. 
Luni, 29 aprilie 2013
Ora 17.00 – My body, My Weapon: Dinner with the President – Care sunt implicatiile pentru democratie in Pakistan atunci cand partidele politice laice cedeaza in fata agendei islamice?
Ora 18.30 – On the Square: Scurt metraje: Kenya, Africa de Sud, Iran, Italia,  Republica Democrata Congo, Cuba, India, Rusia, Croatia, Pakistan, Marea Britanie, Spani


loading...

Adauga un comentariu